Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA gaat ten onder in Purmerend en ziet concurrentie uitlopen

KVA gaat ten onder in Purmerend en ziet concurrentie uitlopen

KVA is er niet in geslaagd om de goede start van de tweede helft van de veldcompetitie een vervolg te geven. Op bezoek bij BEP in Purmerend ging KVA met  22-16 onderuit. KVA 2 behaalde daarvoor wel de benodigde twee punten door BEP 2 met 15-22 van zich af te houden. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat KVA nu maar liefst vier punten achter op de veilige zesde plaats. De huidige zevende plaats geeft aan het einde van het seizoen op een handhaving/degradatie wedstrijd.


Na de knappe thuisoverwinning van afgelopen week op Die Haghe, wist KVA dat het ook de uitwedstrijd bij BEP in winst om moest zetten om aan te kunnen haken bij de brede middenmoot. Verlies zou betekenen dat KVA op een grotere achterstand gezet zou worden op de ranglijst en dat is precies wat er afgelopen zaterdagmiddag gebeurde.

BEP is een fysiek sterke ploeg, waarvan dit seizoen al tweemaal werd verloren. Eenmaal op het veld en eenmaal in de zaal. De uitwedstrijd eerder dit zaalseizoen werd wel gewonnen door KVA. Toen nog met de inmiddels gestopte Jeffrey de Deijn in de basis. Vandaag startte KVA met de gebroeders de Jong in de basis en ook Tamara Schekermans kent nu een vast plekje in de hoofdmacht nu Paulien Kusters niet meer volledig mee kan trainen.

Beide ploegen gaan in de eerste helft gelijk op, wanneer de thuisploeg een gaatje slaat naar 10-6. KVA komt vervolgens knap terug tot 10-9 en scoort in het fluitsignaal voor de rust de 10-10. De scheidsrechter van dienst keurt het doelpunt niet goed en zo kan KVA de kleedkamers opzoeken met een minieme achterstand. In de tweede helft is het BEP dat als eerste de korf weet te vinden en KVA raakt langzamerhand de grip op de wedstrijd kwijt. Met enkele doorwissels wordt nog getracht om daar verandering aan te brengen maar het mag niet baten.

BEP is deze middag scherper in de afronding en KVA weet slechts 16 maal de korf te vinden. BEP doet dat 22 keer en dat blijkt genoeg te zijn voor de overwinning. KVA blijft dankzij deze nederlaag op de zevende plaats staan met 5 punten en heeft nu vier punten achterstand op de drie ploegen met 9 punten. KVA zal dus de komende weken vol aan de bak moeten om de punten bij elkaar te spelen. Plek nummer zes geeft recht op handhaving, plek nummer zeven betekent een wedstrijd om handhaving/degradatie aan het einde van het seizoen en plek acht betekent rechtstreekse degradatie.

Kortom, kansen genoeg nog, maar dan zal er aanstaande zaterdag wel een goed resultaat moeten worden behaald tegen Pernix. KVA speelt thuis om 16.00 uur en kan de steun goed gebruiken. Gelukkig spelen vrijwel alle senioren en junioren ploegen aanstaand weekend thuis dus dat moet wel goed komen!