Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA gaat op typerende wijze onderuit in laatste thuiswedstrijd

KVA gaat op typerende wijze onderuit in laatste thuiswedstrijd

De laatste thuiswedstrijd dit zaalseizoen voor onze hoofdmacht verliep eigenlijk zoals vele anderen dit zaalseizoen. De door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie ging met 23-26 onderuit tegen middenmoter SKF. Opnieuw knokte de ploeg zich knap terug van een vroeg opgelopen achterstand en wist het in de tweede helft op voorsprong te komen. Maar andermaal ging het ook deze keer weer in de slotfase mis. KVA kwam niet meer gemakkelijk tot scoren en met name de SKF-heren bleven de korf gemakkelijk vinden. KVA speelt volgende week de allesbeslissende uitwedstrijd tegen NOVA uit Bilthoven. Inzet: de zevende plaats en dus recht op een beslissingswedstrijd om handhaving in de Overgangsklasse.

Hoewel er voor het bezoekende SKF niets meer op het spel stond (hoogstens het verschil tussen een vierde of vijfde plaats op de ranglijst) waren de belangen bij KVA duidelijk. Bij een overwinning op SKF en een eventueel verlies van nummer laatst NOVA zou men zich kunnen verzekeren van de zevende plaats. Een plaats die recht geeft op een beslissingswedstrijd om handhaving in de Overgangsklasse. Het verliep allemaal anders.

Het begin van KVA was echter net als vorige week tegen De Meeuwen. Twee snelle tegendoelpunten brachten SKF in het zadel en KVA kon pas bij 3-1 aanhaken in de wedstrijd. KVA liep hierna dus zoals wel vaker dit zaalseizoen achter de feiten aan en had in beide vakken moeite om tot scoren te komen. SKF bleef makkelijk raak schieten en zodoende zochten beide ploegen met een 9-12 tussenstand de kleedkamers op.

In de rust pleegde trainer/coach Michael Hendriks de nodige wisselingen door en deze leken direct het gewenste effect te hebben. KVA schoot in de tweede helft uit de startblokken en had de achterstand van drie doelpunten binnen no-time weggewerkt.  Bij de ploeg uit Veenendaal leek in deze periode even helemaal niets te lukken. Helaas voor KVA hervond SKF zich niet kort daarna weer en zo ontstond er een spannende tweede helft. KVA kwam daarin geregeld op voorsprong maar zag ook SKF makkelijk raak blijven schieten.

Zo goed, dat het op haar beurt KVA weer op achterstand wist te zetten in de slotfase van de wedstrijd. KVA nam vervolgens risico in het verdedigen en dat werd afgestraft door de blauw/gele formatie van trainer Steven Brink. De eindstand van 23-26 was misschien iets geflatteerd, maar KVA zal tegen NOVA met name scherper moeten starten om een goed resultaat te bewerkstelligen.

Deze wedstrijd tegen NOVA wordt a.s. zaterdag om 17.00 uur gespeeld in Sporthal HF Witte Centrum in De Bilt. We nodigen iedereen uit om KVA te komen steunen in de wedstrijd waarin KVA zich kan verzekeren van een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud een weekje later!