Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA gaat op eigen veld hard onderuit tegen Antilopen

KVA gaat op eigen veld hard onderuit tegen Antilopen

In de allereerste competitiewedstrijd na de zaal is KVA tegen een fikse nederlaag aangelopen. Op eigen veld ging de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert met maar liefst 12-19 onderuit tegen het uit Leusden afkomstige Antilopen. Een flinker domper na een meer dan uitstekend zaalseizoen en gezien het feit dat men nu één klasse lager speelt dan in het najaar.

Afgelopen najaar kwamen zowel KVA 1 als KVA 2 nog uit in de (Reserve) Ereklasse. Hoewel beide teams knap één wedstrijd wisten te winnen was degradatie naar de Hoofdklasse onvermijdelijk en daarin is het nu ingedeeld met Antilopen, KVZ’23 en BEP. Met de nieuwe opzet van de veldcompetitie is de Hoofdklasse op het veld vergelijkbaar met de Overgangsklasse in de zaal. Omdat er maar vier ploegen in één poule zitten is het tevens makkelijker om te promoveren én te degraderen.

Helaas voor KVA beleefde men een complete offday tegen het op papier mindere Antilopen. Met name in de eerste helft wiste beide ploegen de korf maar moeizaam te vinden en zocht KVA met een minieme achterstand de kleedkamers op. Na rust lukte het de thuisploeg niet om meer doelpunten te maken terwijl de gasten nu juist wel op dreef leken. Net als in de oefenwedstrijd tegen SDO uit Kamerik werd de wedstrijd in de tweede helft uit handen gegeven.

Antilopen won misschien wel enigszins verrassend met maar liefst 12-19 in Amstelveen en doet daarmee goede zaken in deze Hoofdklasse-poule. Voor KVA betekent dit dat er in de eerstvolgende competitiewedstrijd op 20 april uit een ander vaatje getapt dient te worden om wél twee punten binnen te halen. Dan gaat de selectie op bezoek in Purmerend om het op te nemen tegen de selectie van BEP. Wellicht tot daar!