Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA gaat nipt onderuit op bezoek bij AW.DTV in Amsterdam

KVA gaat nipt onderuit op bezoek bij AW.DTV in Amsterdam

KVA is er niet in geslaagd om de veldcompetitie in de Hoofdklasse te hervatten met een stunt. Op bezoek bij Korfbal League degradant AW.DTV had men zeker niet het betere van het spel, maar ging men maar nipt onderuit: 15-14. Een punt had er wellicht wel ingezeten en dat had een mooie opsteker geweest in de strijd tegen degradatie. Zaterdag 15 april gaat KVA weer voor een stunt, ditmaal tegen koploper Wageningen. Deze thuiswedstrijd begint om 15.30 uur.

Na het mislopen van het kampioenschap in de Overgangsklasse in de zaal richt KVA haar pijlen op handhaving in de Hoofdklasse op het veld. En met nog een halve veldcompetitie te gaan gaat dat een zware klus worden. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AW.DTV stond KVA op een zevende plaats met drie punten achterstand op de veilige zesde plaats. KVA zal dus punten moeten gaan pakken om degradatie te kunnen ontlopen.

Op de dag van de Korfbal League-finale in de Ziggo Dome speelde KVA enkele kilometers verderop tegen AW.DTV dat zonder de geblesseerde Steffen Pang en sterspeelster Ilona van den Berg aantrad. Daarentegen heeft de ploeg ook zonder deze twee een topteam klaarstaan die deze veldcompetitie graag kampioen willen worden in de Hoofdklasse.

KVA zou dus moeten stunten om één of meerdere punten te behalen. Gezien de eerste helft zat dat er ook zeker in. AW.DTV was de betere ploeg met veel verdedigende druk, maar wist te vele kansen niet te benutten. KVA nam zelfs een paar keer brutaal de voorsprong, maar zocht mede door een gemiste strafworp van Dennis de Jong kort voor rust met een 9-9 tussenstand de kleedkamers op.

Na rust nam de thuisploeg onder leiding van Jim Snel het initiatief over en kon zodoende weglopen naar en voorsprong van vier doelpunten verschil. Trainer Arno van der Vliet paste hierop enkele vakwissels toe. (In de Hoofdklasse mogen we weer doorwisselen) en dat zorgde ervoor dat KVA weer kon aanhaken. Meer was het niet, want AW.DTV kwam kort voor tijd weer op een voorsprong van twee doelpunten verschil. De 15-14 van Patrick de Jong in de slotseconden was alleen voor de statistiek.

Ondanks de nederlaag is dit toch een wedstrijd met perspectief. AW.DTV is een van de betere ploegen uit de poule. En als het dan lukt om het ze in een uitwedstrijd zo lastig te maken dan kunnen daar positieve dingen uitgehaald worden. Hopelijk worden deze meegenomen naar de thuiswedstrijd van Wageningen a.s. zaterdag.