Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA gaat lang gelijk op maar verliest van titelkandidaat DOS Westbroek

KVA gaat lang gelijk op maar verliest van titelkandidaat DOS Westbroek

Na de jammerlijke thuisnederlaag van vorige week tegen Antilopen: 20-22, toog KVA deze week af naar het pittoreske Westbroek om het daar op te nemen tegen DOS. De absolute titelkandidaat in de Overgangsklasse B en na vier speelronden ook nog de enige ongeslagen ploeg in de poule. Kortom een lastig affiche voor KVA, dat met drie overwinningen en één nederlaag ook goed begonnen is aan dit seizoen. 

Westbroek is een klein dorpje net ten noorden van de stad Utrecht en de hoofdmacht van de plaatselijke korfbalvereniging promoveerde enkele jaren geleden bijna in één ruk door vanuit de Derde Klasse naar de Hoofdklasse. Een opzienbarende prestatie en een groot deel van deze spelers speelt nog altijd in het eerste team van DOS Westbroek. Inmiddels dus uitkomend in de Overgangsklasse maar zoals gezegd, deze ploeg is de absolute titelkandidaat en dus ligt voor hen de Hoofdklasse mogelijk weer binnen handbereik.

De club heeft overigens een werkelijk prachtig geleden veld. Midden in het dorp liggen twee fonkelnieuwe kunstgrasvelden, beiden met twee dug-outs en uitzicht op de in 1880 gebouwde korenmolen ‘De Kraai’. Wat een luxe voor een vereniging met slechts drie seniorenteams, geen enkel A of B team en daaronder nog vijf jeugdteams.

Oké, genoeg lovende woorden over de tegenstander van dit weekend, tijd om naar de wedstrijd te kijken. KVA startte dit weekend met Lukas van Leeuwen op de basis van Dylan van Sprang (hij viel later in de wedstrijd nog wel in) en werd al vrij snel behoorlijk onder druk gezet door de thuisploeg. DOS Westbroek beschikt over behoorlijk wat fysiek bij zowel de mannen als vrouwen en liet tegen KVA de bal als een razende door het veld gaan. Zodoende keek KVA al vrij snel tegen een achterstand aan en moest het vol in de achtervolging.

Dat lukte vrij aardig, want KVA speelde verdedigend best een aardige eerste helft en begon naarmate de tijd vorderde ook aanvallend beter in het spel te komen. Lieke den Hartog en Romée Robijns waren deze week behoorlijk op schot en ook Sem Davelaar scoorde in de eerste helft een aantal fraaie afstandsschoten. Zo lukte het KVA om steeds beter in de wedstrijd te komen en vlak voor het rustsignaal zelfs de 9-9 binnen te prikken.

Ook na rust lukte het KVA om dit goede spel voort te zetten waardoor het na rust op voorsprong kwam tegen de koploper. DOS Westbroek antwoordde echter snel met tegendoelpunten en trok het initiatief weer snel naar zich toe. En hoewel KVA wel mee bleef scoren waren het de Westbroekers die de minieme voorsprong beetje bij beetje wisten uit te breiden. KVA deed wat het kon maar telkens wanneer men dacht de aansluitingstreffer gescoord te hebben antwoordde de thuisploeg met een goal. Bij een verschil van twee doelpunten vijf minuten voor tijd leek een resultaat nog mogelijk, maar toen de 20-17 (eindstand) werd binnengeschoten door DOS Westbroek was de wedstrijd toch echt gespeeld.

Al met al een mooie krachtmeting tussen het vandaag extreem jonge KVA en het ervaren DOS Westbroek. De thuisploeg trok verdiend aan het lange eind en blijft aan kop staan in het klassement. Maar ook KVA verdient de complimenten voor het getoonde spel. De ploeg toonde aan over veel werklust en veerkracht te beschikken en wist het de tegenstander dit weekend het vuur aan de schenen te leggen. En ondanks deze tweede nederlaag op rij staat KVA met zes punten nog altijd op een keurige gedeeld derde plaats op de ranglijst.

Volgende week gaat men op bezoek bij Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Hemelsbreed zo’n drie kilometer meer oostwaarts gelegen dan Westbroek. Deze ploeg staat na dit weekend op een knappe tweede plaats. Kortom opnieuw een tegenstander waartegen KVA vol aan de bak zal moeten. Bovendien staat de tweede plaats op de ranglijst op het spel. We hopen uiteraard op net zoveel uit supporters als dit weekend! De wedstrijd Tweemaal Zes – KVA begint om 15.30 uur en wordt om 14.00 uur voorafgegaan door een wedstrijd tussen beide reserve teams.

 

Alle uitslagen uit de Overgangsklasse B:

– DOS Westbroek  – KVA: 20-17
– Antilopen – Dindoa: 18-27
– DOS Kampen – ASVD: 18-20
– Wit Blauw  – Tweemaal Zes: 16-21

 

Stand in de Overgangsklasse B:

1. DOS Westbroek 5-9
2. Tweemaal Zes 5-8
3. KVA 5-6
4. Antilopen 5-6
5. Dindoa 5-5
6. Wit Blauw 5-4
7. ASVD 5-2
8. DOS Kampen 5-0

 

Overige wedstrijdverslagen uit de Overgangsklasse B:

Wit Blauw