Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA gaat in eerste competitiewedstrijd met 12-11 onderuit tegen OVVO

KVA gaat in eerste competitiewedstrijd met 12-11 onderuit tegen OVVO

KVA is het seizoen 2020/2021 begonnen met een nipte nederlaag. Op bezoek bij OVVO in Maarssen ging de ploeg van debuterend hoofdcoach Patrick de Jong met 12-11 onderuit. Het was de eerste officiële wedstrijd nadat de zaalcompetitie in maart dit jaar werd stopgezet wegens het coronavirus. Volgende week speelt de ploeg haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is dan KVS/Maritiem, samen met Nieuwerkerk een van de titelfavorieten in de poule. 

 

Weet u het nog? De laatste officiële wedstrijd van onze hoofdmacht in competitieverband? Thuis tegen Dindoa, waarin de tegenstander uit Ermelo in de absolute slotseconde een strafworp mistte en ‘wij’ vervolgens dankzij de bepalingen van het KNKV promoveerden naar de Overgangsklasse in de zaal. Dat is intussen alweer zes maanden geleden. De competitie lag immers stil vanwege het coronavirus en werd nooit meer uitgespeeld. Ook de tweede helft van het veldseizoen kwam te vervallen en dus werd er reikhalzend uitgekeken naar de start van het nieuwe seizoen.

 

Een seizoen dat voor de selectie al een tijdje onderweg is. Begin augustus werd er gestart met de voorbereiding. Onder leiding van hoofdtrainer Patrick de Jong is er de afgelopen weken hard getraind en zijn er verschillende oefenwedstrijden gespeeld. Het eerste kent een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Zo zijn de ervaren Bennie Hamersma en Dennis de Jong lager gaan spelen en bestaat het team dit veldseizoen uit vijf dames en vijf heren i.p.v. ‘vier om vier’. Fabian Geveke, Sem Davelaar, Yara van den Burgt en Romée Robijns zijn gebleven. Enza Bulterman is na lang blessureleed weer terug. Terwijl Martijn van Lier, Jonathan van der Horst, Roy van Erck Yoni Bulterman en Martine Rog zijn doorgeschoven vanuit KVA 2. Met deze tien namen gaat KVA proberen om er een prachtig seizoen van te maken in een ijzersterke Overgangsklasse poule. Met vijf spelers van 20 jaar of jonger gaat dat een mooie leerschool worden.

 

OVVO uit Maarssen was de eerste tegenstander in dit nieuwe en misschien wel ietwat gekke ‘corona seizoen’. Een gerenommeerde naam in het topkorfbal waarin in het recente verleden zelfs drie seizoenen uitkwam in de Korfbal League. Intussen spelen OVVO en KVA op het veld dus op hetzelfde niveau en zou het niveau van beide teams gelijkwaardig moeten zijn. Op een winderig hoofdveld, dat trouwens prachtig aangelegd is in het oude grote kunstgrasveld nam KVA als eerste de leiding. OVVO pareerde snel en trok het initiatief naar zich toe. Niet dat de thuisploeg nou zoveel scoorde (KVA verdedigde alleraardigst) maar het kwam zelf niet tot scoren. Via 2-2 liep OVVO uit naar 6-2 waarna beide ploegen met een magere ruststand van 7-3 de rustbespreking in konden gaan. Deze rustbesprekingen worden dit veldseizoen overigens buiten gehouden. Eén van de coronamaatregelen waar korfballers dit seizoen mee te maken zullen hebben.

 

In de tweede helft startte KVA een stuk beter en schoot het tweemaal achter elkaar raak: 7-5. OVVO vergrootte de marge op haar beurt weer naar vier doelpunten verschil (9-5) maar KVA kwam intussen wel iets beter in haar spel. Bij 10-8 en 11-9 leek KVA weer aan te haken en had het vele aanvallen de kans om het verschil te verkleinen tot één doelpunt verschil. Dat gebeurde helaas niet. OVVO wist na een aantal doelpuntloze minuten de korf te vinden en kort voor tijd de zo op het eerste oog beslissende 12-9 binnen te schieten. Een kleine eindsprint van KVA bracht de ploeg nog op 12-10 en 12-11 maar de tijd was intussen verstreken. OVVO mocht de bal nog een keer uitnemen alvorens de arbiter van dienst affloot.

 

Een jammerlijke eerste nederlaag van het seizoen. Een wedstrijd waarin zeker nog niet alles goed ging maar er gelukkig ook een hoop positieve dingen werden gezien. De verdediging had de zaakjes over het algemeen goed op orde en ook qua strijdlust was er geen gebrek. Daarnaast was het voor de meegereisde supporters ook gewoon weer heel erg fijn om KVA in actie te kunnen zien. Aanstaande zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan komt het sterke KVS/Maritiem op bezoek in Amstelveen. De wedstrijd tegen de ‘Supervissen’ uit Scheveningen begint om 16.00 uur en wordt uiteraard voorafgegaan door een wedstrijd van KVA 2.

 

Alle uitslagen uit de poule:

– OVVO – KVA: 12-11
– KVS/Maritiem – GKV/Enomics: 21-17
– Pernix – VEO: 12-15
– Nieuwerkerk – Velocitas: 25 – 9