Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA gaat hard onderuit in openingsduel tegen BEP

KVA gaat hard onderuit in openingsduel tegen BEP

KVA is er niet in geslaagd om in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen de punten in Amstelveen te houden. Tegenstander BEP uit Purmerend was bij fases veel te sterk voor KVA en scoorde er met 27 doelpunten lustig op los. KVA maakte er ‘slechts’ 20 en kwam er eigenlijk niet aan te pas deze wedstrijd. De complimenten gaan naar de ploeg uit Purmerend en KVA kan zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen Pernix aanstaande zaterdag.

Met de nieuwe hoofdtrainer Michael Hendriks voor de groep en ‘slechts’ twee wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van vorig seizoen was er niet zo heel veel veranderd bij KVA. De teruggekeerde Dylan van Sprang heeft een plekje in in het eerste veroverd en ook Lieke den Hartog heeft zich vanuit de junioren direct in de hoofdmacht gespeeld. Ook bij tegenstander BEP weinig veranderingen. Deze ploeg is net als KVA al jarenlang samen en komen we eigenlijk ieder seizoen wel een paar keer tegen.

Toch blijkt BEP altijd een lastig te bespelen tegenstander voor KVA. De Purmerenders beschikken over veel lengte en kracht en daar bleek KVA in dit openingsweekend niet tegen opgewassen. Hoewel het in de beginfase logischerwijs nog gelijk opging sloeg de bezoekende ploeg in het tweede gedeelte van de eerste helft een duidelijk gat met KVA. KVA mistte zelf teveel kansen en BEP was bijzonder schotvaardig. Dat resulteerde in een pijnlijke 6-13 ruststand.

Gelukkig had KVA nog een helft te gaan om het gat proberen te dichten, maar in plaats daarvan liep BEP eigenlijk alleen maar verder weg. De schoten bij BEP vlogen er van alle kanten in en op een gegeven moment stond KVA twaalf doelpunten achter. Pas in de slotfase van de wedstrijd, toen BEP de buit al lang en breed binnen had begon KVA enigszins op stoom te raken. De achterstand van twaalf doelpunten werd weer verkleind naar zeven verschil, waardoor KVA met 20-27 afgetekend verloor.

Nu op naar Pernix in Leiden. Die ploeg won op de eerste speeldag met speels gemak van Die Haghe: 10-21. KVA lijkt dus weer vol aan de bak te mogen met hopelijk ene beter resultaat als gevolg.