Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA en Antilopen spelen gelijk in wedstrijd met 60 doelpunten

KVA en Antilopen spelen gelijk in wedstrijd met 60 doelpunten

Met nog 0.5 seconden op de klok was het Dennis de Jong die vanuit een vrije bal de 30-30 binnenschoot. Waar Antilopen dacht dat de overwinning al binnen was, is achteraf gezien een puntendeling eigenlijk wel het mooist. KVA en Antilopen maakten er in de eerste speelronde van het zaalseizoen namelijk een waar doelpuntenfestijn van. Zo start KVA dus met een punt en mag het aanstaande zaterdag op bezoek bij Achilles in Den Haag.

Nadat KVA 2 zich na een 4-11 ruststand terug knokte naar een 16-15 overwinning op Antilopen 2 was het de beurt aan beide hoofdmachten. Zowel KVA als de club uit Leusden spelen op het veld in de Overgangsklasse en in de zaal in de Eerste Klasse. Samen met clubs als Die Haghe, Achilles en Dindoa zijn dit waarschijnlijk de vijf ploegen die gaan strijden om de bovenste plaatsen.. Een overwinning op een mogelijk directe concurrent zou dus een mooie begin zijn van de competitie, al dacht Antilopen daar ongetwijfeld hetzelfde over.

Het werd uiteindelijk een waar korfbal spektakel. De ene keer stond KVA voor, daarna de bezoekers weer. Maar meer dan twee doelpunten verschil werd het nooit. Daarvoor werd simpelweg aan beide kanten te goed geschoten. (Of misschien wel te slecht verdedigd?) Zowel bij KVA als Antilopen waren de dames op schot. Maar met 30 doelpunten bij iedere ploeg namen ook de heren uiteraard een groot gedeelte van de doelpunten op hun conto.

Bij het rustsignaal hadden beide ploegen al 16 keer raak gegooid. Waarbij de halve inworp van Sem Davelaar in de laatste seconde van de schotklok een van de opvallendste was. Na rust nam geen van beide ploegen iets van gas terug en leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Toch was het de beste dame aan Antilopen-zijde die met nog minder dan 15 seconden te gaan de beslissende 29-30 leek binnen te schieten.

KVA had hiermee nog een korte aanval om de gelijkmaker te produceren en dankzij een domme fout van Antilopen kwam er zoals gezegd met nog een halve seconde te spelen een vrije bal voor KVA. De net voor de tweede keer vader geworden Dennis de Jong is gelukkig wel iemand die op zo’n moment koelbloedig kan blijven. Met een rake vrije bal in het eindsignaal liet hij de hal ontploffen en bezorgde hij KVA toch nog een verdiend punt!