Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA doet goede zaken in strijd om lijfsbehoud en wint thuis van Die Haghe

KVA doet goede zaken in strijd om lijfsbehoud en wint thuis van Die Haghe

Bij de hervatting van de veldcompetitie heeft KVA zeer goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Middenmoter Die Haghe werd thuis met 20-16 verslagen en daarmee kan KVA weer enigszins naar boven kijken. Nummer laatst KCR won eveneens, waardoor de twee punten dit weekend misschien wel extra belangrijk zijn.

Met een ietwat gewijzigde basisopstelling als die van gedurende het zaalseizoen heeft KVA een knappe prestatie geleverd door Die Haghe thuis te verslaan. Jeffrey de Deijn werd vervangen door Patrick de Jong. Paulien Kusters werd vervangen door Tamara Schekermans en Annina van Splunter speelde in plaats van de nog zieke (maar wel aanwezige) Milena van Drongelen. Daarbij had deze basisopstelling om verschillende redenen welgeteld een keer samen kunnen trainen.

Tegenstander Die Haghe degradeerde dit zaalseizoen op het nippertje uit de Hoofdklasse en was dus een gedurfde tegenstander voor KVA.  De uitwedstrijd in Den Haag in de stromende regen ging nog met 19-14 verloren en toen waren de Kanaries duidelijk de bovenliggende partij.

Ondanks de gewijzigde basisopstelling begon KVA goed aan de wedstrijd. KVA kwam voor te staan en had op enkele doorbraken naar binnen weinig moeite met de Haagse aanvallen. Annina van Splunter bracht KVA voor het eerst op voorsprong en deze werd voor rust niet meer weggegeven. Na de thee kwamen de Hagenezen beter uit de startblokken. Bij KVA stokte het scoren even en daarvan werd geprofiteerd door de gasten.

KVA kon gelukkig blijven aanhaken en met het inbrengen van junioren Enza Bulterman en Lieke den Hartog werd nog meer aanvallende kracht ingebracht. Fabian Geveke was bovendien beslissend met een aantal rake vrije ballen en daarmee werd Die Haghe keurig op vijf doelpunten verschil gezet. Het slotakkoord was nog voor de ploeg uit de Hofstad, maar daarmee kwam de overwinning voor KVA niet meer in gevaar.

Omdat na afloop bekend werd dat ook nummer laatst KCR had gewonnen (van BEP), smaakte de overwinning extra lekker. De ranglijst kruipt na de 8e speeldag weer een beetje ineen en plots staat KVA nog maar twee punten achter op de nummer zes en vijf op de ranglijst. En juist die nummer vijf is de tegenstander tijdens de volgende speelronde (zaterdag 14 april). Dan gaat KVA dus op bezoek bij BEP op Purmerend. Tot dan!