Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA delft in Oegstgeest opnieuw het onderspit tegen Fiks

KVA delft in Oegstgeest opnieuw het onderspit tegen Fiks

In het Zuid-Hollandse Oegstgeest is KVA er helaas niet in geslaagd om opnieuw voor een stunt te zorgen. Waar er vorige week nog verrassend werd gewonnen van Dalto/Klaverblad Verzekeringen daar bleek dit weekend andermaal dat Fiks een maatje te groot is voor KVA: 25-15 nederlaag. Totaal geen schande, want deze ploeg hield een week eerder KZ/Keukensale.com nog op een 22-22 gelijkspel. Omdat Dalto/Klaverblad Verzekeringen dit weekend ook verloor wordt de eindstand pas op de laatste speeldag, wanneer KVA thuis de ploeg uit Koog aan de Zaan ontvangt, beslist.

KVA 2 zakte dit seizoen in de Ereklasse voor het eerst door de ondergrens heen, Uitgerekend in de belangrijke wedstrijd tegen Fiks 2 gaf het team na een sterke start niet meer thuis. Het verloor geheel terecht met 21-14 en neemt daarmee de laatste plaats in de poule over van de Oegstgeestenaren . Net als bij ons vlaggenschip wordt ook hier de eindstand pas in de laatste speelronde beslist. KVA 2 heeft dan een goed resultaat nodig tegen het sterke KZ/Keukensale.com 2 als het na de zaal niet in de Reserve Hoofdklasse wil uitkomen.

Mochten we bij KVA ooit nieuwe kunstgrasvelden krijgen dan moet het er waarschijnlijk net zo uit gaan zien als bij Fiks. Mooi blauw en groen, dat past perfect bij onze clubkleuren. Langs de kant een hoop toeschouwers en daartussen ook een heleboel meegereisde supporters uit Amstelveen. De temperatuur was aangenaam, alleen het windje zette af en toe behoorlijk aan vanaf één kant van het veld.

Met Yara van den Burgt andermaal in de basis, nu voor de geblesseerde Karen van der Doelen, liet KVA in deze wedstrijd zien enorm gegroeid te zijn ten opzichte van het thuisduel tegen Fiks. De 15-11 ruststand geeft aan dat de krachtsverhoudingen dicht bij elkaar lagen in de eerste helft, echter liet de thuisploeg in de tweede helft pas echt zien uit welk hout ze gesneden zijn. Via 15-11 werd het al gauw 19-11 en was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld.

Fiks heeft de beschikking over een uitermate fitte ploeg. Niet alleen qua conditie maar ook qua kracht en snelheid. Dat is gewoon enorm lastig te verdedigen over een gehele wedstrijd. Daarbij verdedigde het ook in deze wedstrijd regelmatig weer achter wat de aanvalsopzet bij KVA statischer maakt. Eigenlijk kwam KVA er in de tweede helft, net als in de tweede helft in de heenwedstrijd, niet meer aan te pas. De 25-15 eindstand is daarbij veelzeggend. Vier goals in één helft is te weinig om het een tegenstander van dit niveau lastig te maken. En toch was het spel beter dan in die eerdere wedstrijd in Amstelveen.

Met nog één wedstrijd te gaan bezetten zowel KVA 1 als KVA 2 nu de laatste plaats in de (Reserve) Ereklasse. Iets wat van te voren uiteraard gewoon ingecalculeerd was maar het mooie is dat beide ploegen nog steeds een kans hebben om de derde plaats te bemachtigen. Dan zal er in de laatste thuiswedstrijden tegen de selectie van KZ/Keukensale.com minimaal gelijkgespeeld moeten worden en moeten concurrenten Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 en Fiks 2 punten laten liggen. Kortom, een bijzonder lastig verhaal en als het niet lukt is er ook geen man overboord. Dan speelt de selectie na de zaal ‘gewoon’ in de (Reserve) Hoofdklasse. We gaan het wel zien. Tot aanstaande zaterdag!