Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA degradeert uit Ereklasse na thuisnederlaag tegen KZ/Keukensale.com

KVA degradeert uit Ereklasse na thuisnederlaag tegen KZ/Keukensale.com

Na een 5-19 thuisnederlaag op de laatste speeldag vóórdat we weer de zaal in gaan is KVA officieel gedegradeerd uit de Ereklasse. KZ/Keukensale.com bleek ook zonder sterkhouders Alwin Out, Esther Cordus (interlandverplichtingen) en Anouk Haars veel te sterk voor KVA. Dat houdt in dat KVA in april één klasse lager uit zal komen en dat is dan de Hoofdklasse. 

Dankzij de nieuwe opzet van de veldcompetitie promoveerden zowel KVA 1 als KVA 2 medio juni van dit jaar vanuit de (Reserve Overgangsklasse) naar de (Reserve) Ereklasse. Een hoogtepunt in de afgelopen seizoenen die helaas na zes wedstrijden alweer ten einde is. Van te voren was duidelijk dat plaats vier in een poule van vier zou betekenen dat KVA na de zaal af zou dalen naar het tweede niveau en helaas is dat ook de positie waarop onze beide selectieteams deze eerste helft veldseizoen zijn geëindigd.

KVA 2 moest een resultaat behalen tegen koploper KZ/Keukensale.com 2. En hoewel het tot halverwege in de tweede helft (6-9 tussenstand) meekon bleek de tegenstander met 8-16 uiteindelijk duidelijk te sterk. Kortom, Reserve Hoofdklasse na het zaalseizoen in de Reserve Overgangsklasse.

Voor onze hoofdmacht gold eigenlijk hetzelfde. KVA  had een goed resultaat nodig tegen KZ/Keukensale.com om mogelijk nog Dalto/Klaverblad Verzekeringen voorbij te gaan op de ranglijst. Dit lukte zoals eerder al geschreven niet, terwijl de ploeg uit Driebergen gelijkspeelde tegen Fiks en dus alsnog met één punt hoger eindigt op de ranglijst dan KVA.

KVA, met andermaal Yara van den Burgt in de basis voor de nog geblesseerde Karen van der Doelen begon nog wel aardig aan de wedstrijd tegen de Korfbal League-club. De gasten hadden in het begin van de wedstrijd net als KVA nogal moeite met scoren maar de 3-10 ruststand gaf eigenlijk al aan hoe groot de krachtsverschillen waren. Na rust kwam KVA ook niet meer dichterbij en lukte het helaas niet om een daverende laatste wedstrijd op het hoogste niveau voor te schotelen aan het publiek. KZ/Keukensale.com won met 5-19 en eindigt hiermee bovenaan in de poule.

Terugkijkend op de afgelopen twaalf wedstrijden in de (Reserve) Ereklasse kunnen we trots zijn op onze selectie. Vier sterkhouders van het afgelopen seizoen ontbreken dit jaar en met een verjongde selectie zijn er toch twee overwinningen geboekt. KVA 2 deed dat thuis tegen Fiks 2 en KVA 1 behaalde twee weken later een razendknappe overwinning op Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Daarnaast kan geconcludeerd worden (en dat wisten we natuurlijk al) dat het gat tussen de topploegen en de rest toch behoorlijk groot is. Overigens niet alleen bij ons in de poule.

Na de zaal dus ‘gewoon’ (Reserve) Hoofdklasse-korfbal op de velden van KVA en dat is eigenlijk bijna net zo mooi. Op 11 november begint KVA alweer aan het zaalseizoen waarvoor binnenkort de voorbereiding zal starten. Na lange tijd komt ook KVA 2 daar weer uit in de Reserve Overgangsklasse en dat houdt dus in dat er om de twee weken twee wedstrijden met schotklok worden gespeeld. Het wedstrijdprogramma wordt over twee weken pas bekend gemaakt dus het is nog even afwachten wanneer er thuis gespeeld wordt. Hoe dan ook, tot bij de wedstrijden in de zaal!