Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA debuteert met gelijkspel in de Hoofdklasse op bezoek bij Tweemaal Zes

KVA debuteert met gelijkspel in de Hoofdklasse op bezoek bij Tweemaal Zes

De hoofdmacht van KVA is zaterdagmiddag 3 september met een 25-25 gelijkspel begonnen aan het nieuwe seizoen. Op bezoek bij Tweemaal Zes in het Utrechste Maartensdijk maakte de ploeg haar debuut in de veld Hoofdklasse. Nadat het overigens twee seizoenen geleden al eens één seizoen in de zaal Hoofdklasse uitkwam. 

Met Arno van der Vliet heeft KVA dezelfde hoofdtrainer als vorig seizoen en ook in het basisteam zijn er weinig wijzigingen. Paulien Kusters is na een seizoen in KVA 3 weer terug en Bennie Hamersma startte gisteren in de basis voor de geblesseerde Bart Mostard. Met deze ploeg werd er uitstekend begonnen aan de wedstrijd. Dennis- en Patrick de Jong schoten KVA al snel op een 0-2 voorsprong.

De voorsprong van twee doelpunten verschil hield men vast tot ongeveer tien minuten voor het rustsignaal. Toen was het Paulien Kusters die de 9-11 binnen gooide. Helaas voor KVA stokte de motor toen ineens abrubt met draaien. Tweemaal Zes wist hiervan te profiteren en boog de 9-11 achterstand nog voor rust om in een 14-11 voorsprong.

Hoewel KVA na rust sterk uit de startblokken kwam door zich terug te vechten tot 14-13 en 15-14, was het de thuisploeg dat op dat moment veel beter was. In no-time breidde zij de voorsprong uit naar maar liefst zeven doelpunten verschil: 22-15. Gelukkig hervond KVA op tijd de energie en de doelgerichtheid van begin eerste helft. De 22-15 acherstand was zodoende geslonken naar een 22-20 achterstand en ineens was de wedstrijd weer spannend.

Maar wie met een 25-22 achterstand en nog 5 minuten aan speeltijd te gaan had gedacht dat er nog minimaal één punt gepakt zou worden zou per direct gek worden verklaard. Maar toch geschiedde het! Het werd 25-23, 25-24 en kort voor tijd ook nog 25-25. Hierna hadden zowel Tweemaal Zes als KVA nog twee aanvallen om de winnende binnen te gooien. Waarvan KVA in de absolute slotseconde nog de grootste had. Deze ging helaas net naast, waardoor het 25-25 bleef.

Na een goede start van de wedstrijd, vergat KVA door te drukken. Tweemaal Zes profiteerde hier optimaal van en moest ongetwijfeld al stiekem gedacht hebben de overwinning op zak te hebben. KVA liet echter zien dat het zich enorm goed terug kan knokken. Aanstaande zaterdag speelt KVA thuis de derby tegen AW.DTV uit Amsterdam. De ploeg die in de zaal in de Kofbal League uitkomt, begon haar eerste wedstrijd met een overwinning op Nic./Alfa-college.