Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA buigt achterstand na rust om in een 25-22 overwinning op Vitesse

KVA buigt achterstand na rust om in een 25-22 overwinning op Vitesse

Voor de KVA-selectie staat er de laatste competitiewedstrijden weinig meer op het spel. Beide teams zijn gehandhaafd in de (Reserve) Overgangsklasse en daarmee kan er geconcludeerd worden dat er een prima zaalseizoen wordt gedraaid. Echter komt het in deze laatste drie wedstrijden nog wel teams tegen die volop zijn gewikkeld in de strijd om promotie of degradatie. De bezoekers van Vitesse uit Barendrecht bijvoorbeeld hadden dit weekend nog alles om voor te spelen. Helaas voor hen bleef het net als in de eerdere ontmoeting maar bij 1 karig puntje. KVA 2 speelde gelijk tegen koploper Vitesse 2 en KVA 1 won later op de dag met 25-22 van Vitesse 1.

KVA 2 wist zich in de vorige speelronde knap te handhaven in de Reserve Overgangsklasse door te winnen op bezoek bij KVZ┬┤23 2. Een mooie prestatie na het kampioenschap van vorig jaar in de Reserve Eerste Klasse. Tegenstander Vitesse 2 speelt nog volop om het kampioenschap en hoewel het voor die ploeg waarschijnlijk op de laatste speeldag aankomt in een wedstrijd tegen concurrent Die Haghe 2 willen de Barendrechters in de tussentijd het liefst geen onnodige punten morsen. Dat gebeurde dus wel. Net als in de uitwedstrijd lukte het KVA 2 om gelijk te spelen tegen de koploper in een wedstrijd zonder al te veel doelpunten: 13-13.

De hoofdmacht van KVA begon na de zeperd in Zaandam met een gewijzigde vakopstelling aan het duel tegen Vitesse. Er is immers wat ruimte om te experimenteren en daar wordt dan ook volop gebruik van gemaakt. Het zorgde er overigens wel voor dat KVA misschien wat onwennig begon aan het duel met de ploeg uit Barendrecht. Waar in de uitwedstrijd KVA heer en meester was daar waren het nu de gasten die brutaal de leiding in de wedstrijd namen en met een 10-14 voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft lukte het KVA om orde op zaken te stellen. Verdedigend zat het beter in elkaar en in de tweede helft werd er maar liefst 15 keer gescoord. Dat moyenne kon Vitesse in de tweede helft niet meer bijhouden en daardoor won KVA de wedstrijd uiteindelijk met 25-22. Door gunstige uitslagen in de poule was Vitesse even later alsnog zeker van nog een seizoen in de Overgangsklasse terwijl KVA dankzij deze overwinning de tweede plaats weer iets steviger in handen heeft.

Aanstaande zaterdag gaat de KVA selectie op bezoek bij Pernix in Leiden. Waar Pernix 2 al gedegradeerd is daar strijdt het vlaggenschip nog altijd volop om handhaving in de Overgangsklasse. Een interessant duel dus waarbij KVA de maximale tegenstand mag gaan verwachten.