Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA blijkt in de slotfase niet opgewassen tegen De Meervogels

KVA blijkt in de slotfase niet opgewassen tegen De Meervogels

KVA is er op zaterdag 13 januari niet in geslaagd de goede serie van twee overwinningen op rij een goed vervolg te geven. In de eigen Nieuwe Bankrashal bleek De Meervogels uit Zoetermeer te sterk. Na een 17-14 stand met rust eindige de wedstrijd in een verdiende 24-27 overwinning voor de bezoekers. KVA moet hierdoor even een pas op de plaats maken op de ranglijst en speelt volgende week zaterdag een zeer belangrijke wedstrijd op bezoek bij BEP uit Purmerend.

Vooraf was duidelijk dat bij winst KVA misschien wel heel dichtbij de koppositie in de poule zou kunnen komen. Bij verlies echter, zou KVA toch weer naar beneden moeten kijken op de ranglijst. In deze poule wint iedereen namelijk van elkaar en lijkt alleen het lot van ZKV momenteel al bezegeld te zijn. Ons Eibernest won dit weekend immers van koploper Achilles en zo kruipt heel de ranglijst in elkaar.

KVA begon de wedstrijd tegen De Meervogels uitstekend. KVA komt met 4-0 voor te staan wanneer Jeffrey de Deijn een terechte gele kaart pakt nadat hij zijn tegenstander onderuit kegelt bij een vrije bal. Deze moet vervangen worden en even lijkt er helemaal niets meer te lukken bij de bezoekers. De hierop volgende strafworp gemist en KVA blijft vrolijk doorgaan met aanvallen. Na een kwartier gespeeld te hebben staat de Amstelveense hoofdmacht met maar liefst 5-11 voor.

Opeens begint het bij de bezoekers wel te lopen en zodoende staat het even later ineens weer 13-11 en lijkt de Meervogels weer aan te kunnen haken bij KVA. Toch weet KVA weer driemaal op rij de korf te vinden en uit te lopen naar 16-11. Helaas kan de voorsprong van vijf doelpunten verschil niet vastgehouden worden tot aan het rustsignaal. De Meervogels komt andermaal goed terug en verkleint het gat tot drie doelpunten: 17-14.

17 doelpunten in één helft is natuurlijk prachtig. Als dit in de tweede helft voortgezet kan worden dan is er waarschijnlijk geen ploeg die er van je kan winnen. Helaas bleek dat dit weekend net even anders te liggen. Binnen no-time in de tweede helft heeft De Meervogels het gat alweer gedicht. Na ruim drie minuten spelen in de tweede helft staan beide ploegen voor het eerst sinds de 0-0 weer gelijk: 18-18.

Tot aan de 20-20 gaan beide ploegen nog gelijk op, maar daarna lijkt er bij KVA niets meer te willen lukken. Er wordt nog een aantal keer gewisseld, maar het scorend vermogen van de eerste helft lijkt in de kleedkamers te zijn achtergebleven. De Meervogels weet de doelpunten beter te verdelen en loopt na de 20-20 langzaamaan weg van KVA. Zo’n acht minuten voor het laatste fluitsignaal kijken we ineens tegen een 20-25 achterstand aan en lijkt er niets meer mogelijk.

Toch veert de zaal nog een keer op als KVA nog een keer alles lijkt te geven en binnen anderhalve minuut drie keer de bal in de korf legt en daarmee de stand op 23-25 brengt. De tank is echter leeg, aanvallen lopen stuk en er lijkt even geen rust meer te zijn in beide vakken. De Meervogels profiteert hiervan en scoor in het slotstuk nog tweemaal, terwijl KVA nog een keer weet te scoren. De ploeg uit Zoetermeer wint verdient met 24-27 en KVA mag de wonden gaan likken.

Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen BEP uit Purmerend op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse. KVA staat momenteel op een veilige vijfde plaats maar BEP en Eibernest hijgen ons in de nek. Bij een overwinning loopt KVA dus voorlopig even weg van BEP, maar bij een ander resultaat wordt de competitie nog spannender. Tot zaterdag in Sporthal De Beuk in Purmerend!