Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA behaalt eerste twee punten dankzij overwinning op NOVA

KVA behaalt eerste twee punten dankzij overwinning op NOVA

Na zes gespeelde wedstrijden stond KVA nog altijd op nul punten in de Overgangsklasse. Afgelopen zaterdag kwam daar eindelijk een einde aan dankzij een 28-18 overwinning op de nummer laatst NOVA. Hoewel de start van de wedstrijd niet overtuigend was, was de overwinning meer dan verdiend. Met twee punten op zak is KVA nu op zoek naar meer en dat moet aanstaande zaterdag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen DOS Westbroek.

Met een licht gewijzigde opstelling dan voorheen startte KVA niet helemaal scherp aan de wedstrijd. Mede dankzij twee gemiste strafworpen en het weggeven van teveel ruimte in de verdediging was het zelfs NOVA dat een brutale 3-4 voorsprong nam. De bezoekers hebben een ploeg met een aantal lange dames en makkelijk schietende heren.

Het stug achterverdedigende NOVA had als opzet om de aanval bij KVA te vertragen. En hoewel dat deels ook lukte, bleken de KVA aanvallers naar verloop van tijd te sterk. Dennis de Jong en Lieke den Hartog bleken in het ene vak op schot, terwijl in het andere vak iedereen makkelijk tot scoren kwam uit de vele acties die naar binnen konden worden gemaakt. Bij rust had KVA al een comfortabele voorsprong te pakken.

NOVA, dat vooraf misschien nog hoop had om KVA te kunnen verslaan moet toen al ingezien hebben dat KVA een maatje te groot is. Al mag gezegd worden dat de ploeg vrolijk door bleef spelen ook al zat een resultaat er niet meer in. KVA kon in de tweede helft nog iets weglopen van de bezoekers maar groter dan tien doelpunten verschil werd het gat niet. De 28-18 eindstand betekende de eerste overwinning voor KVA dit zaalseizoen. En die was dan ook broodnodig.

Niet alleen neemt de ploeg nu een klein beetje afstand van datzelfde NOVA, ook hoopt het hiermee in de resterende wedstrijden de aansluiting met de middenmoot weer te vinden. Dat zal dan aanstaande zaterdag al moeten gebeuren in opnieuw een thuiswedstrijd. Dan ontvangt de ploeg van trainer Michael Hendriks DOS Westbroek. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur. Tot dan!