Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA begint zaalcompetitie goed met overwinning op bezoek bij Mid Fryslan

KVA begint zaalcompetitie goed met overwinning op bezoek bij Mid Fryslan

KVA is het zaalseizoen 2016/2017 goed gestart. Op bezoek bij Mid Fryslan werd er met 26-29 gewonnen. Een ploeg waar vorig seizoen nog met maar liefst 36-24 van werd verloren. Met Marleen Haaijer op de plaats van de afwezige Jolien de Jonge was KVA de tegenstander de gehele wedstrijd de baas. Met name Fabian Geveke was met zijn 9 doelpunten vrijwel onhoudbaar voor de Friezen.

Na een overwinning in de laatste Hoofdklasse wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen is KVA nu ook goed begonnen aan het zaalseizoen in de Overgangsklasse. In de voorbereiding op het zaalseizoen werd er nog gewonnen van ZKV, verloren van Boeckenberg en gelijk gespeeld tegen Hoofdklasser ROHDA. Uitslagen die doen vermoeden dat KVA bovenin zou moeten kunnen meedraaien dit zaalseizoen. Maar goed, zie dan maar eens te winnen op bezoek bij Mid Fryslan. Daar werd immers nog nooit van gewonnen in een uitwedstrijd.

Gelukkig was de start van KVA in deze wedstrijd heel erg goed. Fabian Geveke, Marleen Haaijer, Dennis de Jong en Paulien Kusters schoten KVA al snel naar een 1-4 voorsprong. Daarna waren het andermaal Fabian Geveke en Dennis de Jong (met o.a. een schitterende onehander)  die met ieder twee goals een 4-8 tussenstand lieten noteren. Wie anders dan Bennie Hamersma maakte vervolgens ook nog de 4-9.

Ondertussen begon het steeds meer op de grote Fabian Geveke show te lijken. Hoewel zijn directe heer ook aardig op schot was, stond op onze grote kleine man even geen maat. Mede dankzij zijn goals en tussendoor ook nog Patrick de Jong en Paulien Kusters sloot KVA de eerste helft af met een keurige 12-17 voorsprong.

En even leek het erop of KVA vlak na rust de wedstrijd al op slot kon gooien. De voorsprong van 5 doelpunten verschil werd al snel uitgebreid naar 13-20 en 14-21 en even later 17-24. Zeven doelpunten verschil lijkt wellicht een ruime marge, maar in topkorfbal is het eigenlijk helemaal niet zoveel. Dat bleek wel toen de thuisploeg van geen opgeven liet te weten en plots viermaal op rij de korf wist te vinden. Ineens was de tussenstand weer 21-24 en was de spanning weer helemaal terug. Het korfbal werd even wat minder aan KVA-zijde, maar Mid Fryslan kon niet doordrukken.

De 21-25 was dan ook een hele lekkere goal. In plaats dat Mid Fryslan terug kon komen tot twee doelpunten verschil, was er gelukkig weer een marge van vier. In de resterende tien minuten van de wedstrijd bleef het telkens drie of vier doelpunten verschil. En in de ultieme slotfase zelfs nog even twee doelpunten verschil. Het was Patrick de Jong die de doelpuntenregen afsloot en de verlossende 26-29 binnen knalde.

55 doelpunten in een wedstrijd. Een mooie en spannende wedstrijd voor spelers, coaches en publiek en nog belangrijker: twee punten mee naar Amstelveen. Aanstaande zaterdagavond speelt KVA haar tweede zaalwedstrijd. Dan komt het onbekende NKC’51 uit Nijverdal op bezoek in de Nieuwe Bankrashal. Hopelijk weer net zoveel doelpunten en opnieuw een overwinning voor KVA. Tot dan!

Alle uitslagen uit speelronde 1:

Mid Fryslan  – KVA: 26 – 29
– AVO  – Amicitia: 33 – 30
NKC’51AKC: 25 – 25
– Groen Geel – De Hoeve: 32 – 32

Stand na speelronde 1:

1. AVO
2. KVA
3. De Hoeve
4. Groen Geel
5. NKC’51
6. AKC
7. Amicitia
8. Mid Fryslan

Wedstrijdprogramma speelronde 2:

– Za 19-11: KVA – NKC’51
– Za 19-11: Amicitia – Mid Fryslan
– Za 19-11: AKC – Groen Geel
– Zo 20-11: De Hoeve – AVO