Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA begint het zaalseizoen in de Overgangsklasse met uitoverwinning op OVVO

KVA begint het zaalseizoen in de Overgangsklasse met uitoverwinning op OVVO

Ruim anderhalf jaar na de laatste officiële zaalwedstrijd (zaterdag 7 maart 2020, thuis tegen Dindoa) kwam onze hoofdmacht eindelijk weer in actie in de zaalcompetitie. Op bezoek bij voormalig Korfbal League-club OVVO uit Maarssen won KVA met 13-15. Een knappe prestatie en de twee punten mogen worden bijgeschreven. De vraag is echter of het ook bij deze ene wedstrijd zal blijven of dat er mogelijk nog een vervolg van dit zaalseizoen in zit. 

Na een knappe voorlopig tweede plaats in de Overgangsklasse-poule op het veld, drie weken voorbereiding én een trainingskamp mocht KVA voor het eerst sinds lange tijd weer eens in actie komen tijdens de zaalcompetitie. Hoewel van te voren al duidelijk leek dat dit voorlopig misschien ook wel de laatste zaalwedstrijd zou zijn van dit kalenderjaar werd de openingswedstrijd van dit zaalseizoen tegen OVVO uiteraard beschouwd als een wedstrijd waar gewoon twee punten op het spel stonden.

Tegenstander OVVO uit Maarssen speelt net als KVA op het veld in de Overgangsklasse en presteerde daar in een loodzware poule met tegenstanders als Nieuwerkerk, Unitas/Perspectief en KVS/Maritiem naar behoren met een voorlopig vierde plaats op de ranglijst. De club kende een aantal jaar terug haar gloriedagen door maar liefst drie seizoenen (2009-2010, 2013-2014 en 2014-2015) uit te komen in de Korfbal League (het hoogste niveau van Nederland) maar speelt inmiddels dus net als KVA op het derde niveau. Bepalende spelers uit het verleden zijn inmiddels gestopt of spelen elders en net als KVA probeert de club met een redelijk jong team de weg omhoog weer te vinden.

Bij KVA speelt Milena van Drongelen dit zaalseizoen overigens op de plek van Enza Bulterman en zij was het ook die de score in de OVVO-hal met een fraai afstandsschot wist te openen afgelopen zaterdagavond. Na de 1-1 van de thuisploeg brachten Yoni Bulterman en Lieke den Hartog KVA op een 1-3 voorsprong. KVA trachtte door regelmatig achter te verdedigen de aanvallende intenties van OVVO te beteugelen maar kon niet voorkomen dat de Maarssenaren halverwege de tweede helft met 7-5 voor wisten te komen.

KVA knokte zich vervolgens weer terug tot 7-7 en 8-8 waarna de sterk spelende Dylan van Sprang enkele seconden voor het rustsignaal ook nog de 8-9 binnen knalde. In de tweede helft volgde eenzelfde spelbeeld waarin beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren maar niet heel gemakkelijk de korf wisten te vinden. Het was Romée Robijns die 7 minuten voor tijd met een ver afstandsschot eindelijk KVA op drie goals verschil bracht: 11-14. Toen aanvoerder Fabian Geveke niet veel later ook de 11-15 raak knalde leek de overwinning zo goed als binnen te zijn.

De thuisploeg wist in de resterende 5 minuten zuivere speeltijd nog wel twee keer te scoren (13-15) maar dichterbij kwam het niet. Door sterk te blijven verdedigen liet KVA de tegenstander niet dichterbij komen en kon het samen met de reserves en alle kijkers thuis op de livestream de eerste overwinning van het zaalseizoen vieren. In afwachting van o.a. het KNKV is het nu wachten op hoe een eventueel vervolg van de competitie eruit gaat zien. Voor 17.00 uur doordeweeks trainen zit er immers niet in en ook alle wedstrijden op zaterdag kunnen hierdoor niet gespeeld worden door onze hoofdmacht. Binnenkort ongetwijfeld meer informatie hierover.

 

Alle uitslagen uit de Overgangsklasse C:

– OVVO – KVA: 13-15
– SDO – Sporting Trigon: 33-23
– KVS – HKV/Ons Eibernest: 30-16
– ZKV – ROHDA: 17-18

 

Stand in de Overgangsklasse C:

1. KVS/Maritiem 1-2
2. SDO/Fiable 1-2
3. ROHDA 1-2
4. KVA 1-2
5. OVVO 1-0
6. ZKV 1-0
7. Sporting Trigon: 1-0
8. HKV/Ons Eibernest: 1-0

 

Overige wedstrijdverslagen uit de Overgangsklasse B:

KVS/Maritiem
SDO/Fiable
ZKV
Sporting Trigon