Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA begint het zaalseizoen goed met een overwinning in Zoetermeer

KVA begint het zaalseizoen goed met een overwinning in Zoetermeer

Net als op het veldseizoen is KVA er in geslaagd de eerste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen te winnen. Op bezoek bij De Meervogels in sporthal De Veur in Zoetermeer werd er met 23-27 gewonnen. Na een 13-15 ruststand in het voordeel van KVA kwam de thuisploeg halverwege de tweede helft op een voorsprong van drie doelpunten verschil te staan. KVA toonde veerkracht en mede dankzij enkele tactische ingrepen won het uiteindelijk verdiend met 23-27.

Wie voorafgaand aan deze wedstrijd de Facebook-pagina van poulegenoot KVS had bekeken had kunnen lezen dat KVA er nogal bekaaid vanaf kwam in de prognose op dit zaalseizoen. “De tijden dat KVA doodleuk van DOS’46 won lijken alweer zo lang geleden”, zo staat er geschreven. Dat klopt helemaal natuurlijk! Maar veder viel er ook te lezen dat De Meervogels de eerste wedstrijd van het seizoen tegen KVA wel zou gaan winnen. En dat bleek dus net even anders te gaan.

Want hoewel KVA echt geen goede eerste helft van het veldseizoen heeft gedraaid is de ploeg die enkele seizoenen terug van DOS’46 won niet zo heel veel veranderd. Drie heren en twee dames uit die wedstrijd speelde ook deze wedstrijd weer mee. Paulien Kusters keerde deze wedstrijd namelijk weer terug in de basis. Milena van Drongelen speelde op de plaats van de geblesseerde Martine Rog. En verder speelt Jeffrey de Deijn sinds dit seizoen op het plekje van Patrick de Jong die dit seizoen een stapje terug heeft gedaan. (Maar nog wel reserve zit).

De Meervogels is een ploeg met fysiek sterke heren en ook bij de dames ontbreekt het niet aan lengte. Duidelijk wordt echter wel dat met name de heren van afstand zuiver schieten. Op het moment dat ze vrij kunnen aanleggen zonder enige verdedigende druk knallen ze raak. Dat doen ze dan ook goed het eerste kwartier van de eerste helft, want KVA kijkt dan tegen een 7-5 achterstand aan.

Gelukkig gaat de ploeg steeds meer spelen zoals in de tijd dat het won van DOS’46 in de Hoofdklasse. Dat betekent vertrouwen houden in het eigen spel, de juiste mensen uitspelen voor de korf en gewoon keihard knokken voor iedere bal. Dat doet de ploeg dan ook, en mede dankzij de niet te stoppen Paulien Kusters buigt KVA de achterstand om in een voorsprong van twee doelpunten verschil: 13-15 ruststand.

Hoe lekker is het dan als Romée Robijns in de eerste de beste aanval in de tweede helft gelijk de 13-16 binnen prikt. Wellicht toch een klein mentaal tikje voor de tegenstander zou je denken. Maar niets is minder waar in Zoetermeer. De thuisploeg gaat gewoon door met waar het in de eerste helft ook al mee bezig was. De heren worden goed uitgespeeld en schieten goed raak. Daarbij gaan ook de dames in de blauw witte shirts mee scoren waardoor KVA na tien minuten in de tweede helft opnieuw tegen een achterstand aankijkt: 21 – 19.

Tijd voor coach Peter Jonker om met een doorwissel de verdedigende druk nog meer op te voeren bij de heren van de Meervogels. Jeffrey de Deijn en Fabian Geveke wisselen van vak dankzij een kort invalbeurtje van Jonathan van der Horst. De Meervogels krijgt steeds meer moeite met het opzetten van goede aanvallen en het vinden van de juiste schoten. Zeven minuten voor tijd komt KVA dan ook weer op gelijke hoogte: 23-23.

De pijp bij De Meervogels lijkt compleet leeg te zijn. Ballen worden uitgegooid in de aanval en dat geeft KVA de kans om een hoop nieuwe aanvallen op te zetten. Dennis de Jong laat ook in de slotfase zijn klasse zien en staat als vanouds te korfballen met zijn ingevallen broertje Patrick de Jong. De wedstrijd wordt op routine uitgespeeld en met enkele fraaie treffers wordt de eindstand bepaald op 23-27.

Een heerlijke wedstrijd met twee goede aanvallende ploegen. De Meervogels is een sterke tegenstander waar iedere ploeg in deze poule het zwaar tegen gaat krijgen. Ook KVA had het zwaar in Zoetermeer, maar daardoor smaken die twee puntjes wel extra lekker. Aanstaande zaterdag komt het beter bekende BEP uit Purmerend op bezoek in Amstelveen. Met deze ploeg heeft KVA nog een appeltje te schillen. Op het veldseizoen ging men nog onderuit tegen deze stugge ploeg. Komt dat zien! Aanvang: 17.50 uur in de Nieuwe Bankras. Daarvoor komen o.a. KVA A1 en KVA 2 in actie.