Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA begint goed maar is net niet sterk genoeg tegen De Meeuwen

KVA begint goed maar is net niet sterk genoeg tegen De Meeuwen

Op de eerste competitiedag van het jaar 2019 is KVA er niet in geslaagd om de eerste overwinning van dit zaalseizoen in de Overgangsklasse binnen te slepen. Net als tegen DOS Westbroek eerder dit jaar ging de ploeg van trainer Michael Hendriks met minimaal verschil onderuit. De Meeuwen uit Putten  won met 26-27 en ging er dus wel met de twee punten vandoor. Aanstaande zaterdag gaat KVA op bezoek bij SKF in Veenendaal.

Na een indrukwekkende 1 minuut stilte voor de recent overleden clubleden Ernst Leunk en Aart Spitz kon de wedstrijd in een redelijk gevulde Nieuwe Bankrashal van start. En hoewel de start aan beide kanten rommelig was, bleek het toch KVA dat overtuigender speelde. Het hield de druk goed op de aanvallers van De Meeuwen en had daarbij ook veel afvallende rebound. Aanvallend lukte nog niet alles maar kwam de ploeg toch op een 8-4 voorsprong.

De Meeuwen kwam beter in de wedstrijd en lukte het zelfs om kort voor rust weer op gelijke hoogte te komen. Met nog kort te spelen stond De Meeuwen zelfs met een doelpunt verschil voor, waarna  drie seconden voor rust ook de twee verschil werd binnengeschoten door de Puttenaren.

Na de rust waren de rollen omgedraaid en kon KVA dus de achtervolging inzetten op de bezoekers. Een ploeg met veel lengte bij de dames en schotkracht bij de heren.Die achtervolging werd eigenlijk pas veel te laat serieus ingezet. Met minder dan vijf minuten te spelen was de achterstand voor KVA immers nog altijd vier doelpunten verschil: 23-27, maar door drie doelpunten op rij werd het in de slotminuut toch nog even behoorlijk spannend. KVA kreeg de bal zelfs nog in de aanval maar wist deze helaas niet succesvol af te ronden.

Kortom, de vijfde nederlaag op een rij en een jammerlijke start van het korfbaljaar 2019. KVA staat nog altijd op een gedeeld laatste plaats samen met het eveneens puntloze NOVA. Daar speelt KVA over twee weken thuis tegen maar eerst mag het aanstaande zaterdag op bezoek bij nummer vier op de ranglijst: SKF uit Veenendaal.