Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA B2 weet thuis te winnen van Blauw Wit B1

KVA B2 weet thuis te winnen van Blauw Wit B1

Het zaalseizoen loopt ten einde en veel kampioenen en degradanten zijn ondertussen al bekend. Ook in de klasse van de B2 is duidelijk dat Groen Geel B2 kampioen is en Wit Blauw B1 zeker gedegradeerd is. De strijd voor KVA B2 gaat nog steeds wel om handhaving, want de onderste twee ploegen degraderen en op dit moment staat onze B2 één na laatste. Het is echter nog wel heel spannend. Exakwa en Blauw Wit staan slechts 2 punten boven onze B2 en laat Exakwa nu net de laatste tegenstander zijn. Dus bij winst van onze B2 op 11 maart staan die twee ploegen gelijk. En ook Blauw Wit moet zijn laatste wedstrijd nog maar te zien winnen. In het meest gunstige geval staat onze B2 aan het einde met 3 ploegen op een gedeelde vijfde plaats, dat klinkt al een stuk leuker dan zevende!

Door: Marion van Ladesteijn

Het wilde op het veld en ook in de zaal vaak net niet lukken met de B2. Bij vlagen laten ze heel mooi, creatief korfbal zien, maar elke wedstrijd zit er minimaal een dip van een kwartier in, waarbij ze de wedstrijd dan volledig weggeven. Maar het positieve is, dat er duidelijke groei in het spel zit. Waar de kansen eerst niet werden afgemaakt, lukt dat nu steeds beter.

Twee weken geleden was Blauw Wit B1 de tegenstander om 9 uur ’s ochtends in Amsterdam. Het was duidelijk dat onze B2 nog niet wakker was, want binnen de kortste keren keken ze tegen een 3-0 achterstand aan. Gelukkig werden ze hierna wakker en zagen kans om zich terug te vechten tot 3-3. Helaas gaf Blauw Wit daarna weer flink gas en in de rust stonden we 8-4 achter. Toch was het spel van KVA helemaal niet zo slecht, alleen Blauw Wit maakte de kansen wel af en wij niet goed genoeg. In de tweede helft waren de eerste twee doelpunten voor KVA en daarna bleven de scores gelijk opgaan, waarbij Blauw Wit net voor bleef staan. Met 15-12 gingen de punten uiteindelijk naar Blauw Wit, maar het gevoel bleef dat er bij de thuiswedstrijd echt wel winst te behalen zou zijn.

Een week later kwam Exakwa B1 op bezoek in Amstelveen. Omdat Julia nog op wintersport was, deed Dagmar deze wedstrijd mee. Zij deed dat zeer goed en scoorde een paar mooie doelpunten. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor onze B2, maar vervolgens scoorde Exakwa 3 keer achter elkaar en stond de B2 1-3 achter. Maar gelukkig zat deze wedstrijd het slechte kwartiertje aan het begin en herpakte de B2 zich prima. Na vrijwel de hele eerste helft tegen een achterstand aan gekeken te hebben, vocht de B2 zich net voor rust terug tot een 7-6 voorsprong. En na rust ging het verder. Van 4-6 ging de stand naar 11-6, dat betekent 7 doelpunten op rij voor de B2! Dit was wel de maximale voorsprong, hierna scoorden zowel KVA als Exakwa nog een aantal doelpunten, maar KVA gaf de voorsprong niet meer uit handen en de eindstand werd 15-11. Eindelijk weer punten binnen gehaald.

Op 4 maart stond de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit op het programma. Na de uitwedstrijd heerste het gevoel dat winst er in zat en de B2 was duidelijk veel beter uitgeslapen dan bij de uitwedstrijd. Alle spelers waren bijzonder fel en dat resulteerde in een leuke wedstrijd met mooi uitgespeelde aanvallen. Waar het scoren bij Blauw Wit in de eerste helft helemaal niet wilde lukken, scoorde KVA B2 het ene na het andere doelpunt. De ruststand was erg comfortabel, namelijk 11-3. En jawel, daar was het slechte kwartiertje weer. Blauw Wit had duidelijk een donderpreek en goede aanwijzingen gehad in de rust, want de eerste drie doelpunten na rust waren voor hen en ineens stond het nog maar 11-6. Gelukkig was het slechte kwartiertje toen weer voorbij en liep de B2 verder uit tot 14-6. KVA ging gestaag door en Blauw Wit had nauwelijks antwoord, de voorsprong werd daardoor steeds groter. Bij het eindsignaal stond er 18-9 op het scorebord. Een terechte overwinning, waardoor de B2 het nog in eigen hand houdt volgende week om niet op de degradatieplek te eindigen.