Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingezonden: Wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd van KVA B2

Ingezonden: Wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd van KVA B2

Afgelopen zaterdag kon KVA B2 opnieuw proberen kampioen te worden, nadat het vorige week niet gelukt was om op eigen veld kampioen te worden tegen ZKV B2. Dit keer moest het dan maar gaan gebeuren in Velsen Zuid tegen DKV B2.

Door: Henk-Jan Klopper

Onder aanmoediging van veel supporters begonnen we wat gespannen aan de wedstrijd. De afspraken die we van te voren hadden gemaakt over het verdedigen van de tegenstander werden niet allemaal uitgevoerd waardoor DKV lang met ons mee kon blijven scoren. Gelukkig deden we het in de aanval wel goed en gingen we met een 5-7 voorsprong rusten.

In de rust hebben we toen afgesproken ons er nu wel aan te houden en de eerste 20 minuten was DKV, inclusief de coach, de weg helemaal kwijt. Wij liepen daardoor uit naar een 5-11 voorsprong en konden ons dus langzaam gaan voorbereiden op het kampioenschap. Uiteindelijk werd het 7-13 en waren we kampioen. Proficiat.

Na afloop was er door de trainers Nahida en Jeroen taart en een beker voor iedereen geregeld en kreeg de coach na de foto sessie geen bier douche maar een koud water douche.

Bij deze wil ik jullie bedanken voor het gezellige seizoen, ik vond het heel leuk om jullie te coachen. Ook wil ik de invallers bedanken; Julia, Feline, Yenthe, Dagmar, Thymo, Mika, Lucas, Dani en Stijn bedankt!