Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA B2 heeft nog alle kans op het kampioenschap

KVA B2 heeft nog alle kans op het kampioenschap

Afgelopen zaterdag was het een enorm belangrijke wedstrijd voor KVA B2. Het was namelijk de kampioenswedstrijd voor deze aspirantenploeg. Tegenstander was ZKV uit Zaandam, die met een overwinning ook nog in de race waren voor het kampioenschap. Na een hele lange tijd voor te hebben gestaan, moest KVA zijn meerdere kennen in de laatste minuten.

Voor de wedstrijd was de spanning al te voelen. De spelers van de B2 wisten heel goed waar het om ging, namelijk het kampioenschap. En die prestatie kunnen ze goed gebruiken na een mindere zaalperiode. Bij de vorige ontmoeting ging de overwinning naar KVA.

In de beginfase van de wedstrijd was het ZKV dat opende met een score, waarna KVA sterk terugkwam. Doelpunten van onder andere Jessica de Caes en Dagmar den Hartog wist de B2 een lange tijd op voorsprong te blijven. Het was alleen ZKV die met de voorsprong de rust inging. Ruststand was 4-5.

Na de rust kwam Feline Herni het veld in voor Dagmar den Hartog. Er werd ook snel geopend met een doelpunt en KVA wist lang de voorsprong te behouden. ZKV liet dat niet zomaar gebeuren en wist prima aan te haken aan de stand in de wedstrijd. Helaas wist ZKV uiteindelijk de 9-10 te maken. Bij KVA kwam Julia Herni nog het veld in voor Feline Herni, maar KVA kon er helaas geen gelijkspel van maken en moest het kampioenschap nog even uitstellen naar volgende.

De B2 wilt graag de toeschouwers, invallers Thymo Sok, Feline Herni, Julia Herni (allen C1) en Dagmar den Hartog (D1) bedanken voor hun inzet tijdens deze wedstrijd!