Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA B1 eindigt knap als vijfde op NK voor Eerste Klasse teams

KVA B1 eindigt knap als vijfde op NK voor Eerste Klasse teams

KVA B1 is zaterdag 17 knap als vijfde geƫindigd op het Nederlands Kampioenschap voor Eerste Klasse teams in het Zuid-Hollandse De Lier. Op het complex van Valto streden de acht beste B-ploegen uit de Eerste klasse tegen elkaar om deze felbegeerde titel.

Rond half negen ’s morgens vertrok een volle spelers/supportersbus naar De Lier. Na het behaalde kampioenschap in de Eerste Klasse op het veld, mocht KVA daar proberen de titel binnen te slepen.

Er werd gespeeld in twee poules van vier ploegen. KVA B1 was ingedeeld in de op papier sterkste poule. Helaas verloor KVA B1 de eerste twee wedstrijden van o.a. de latere winnaar Havic B1. De derde wedstrijd werd wel gewonnen, waardoor er in de vierde wedstrijd gestreden mocht worden om de vijfde en zesde plaats.

Daarin was Tilburg B1 de tegenstander, en deze werd knap verslagen! Zo eindigt dit prachtige seizoen voor KVA B1 (twee keer kampioen op het veld en handhaving in de zaal Hoofdklasse) met een schitterende vijfde plaats! Natuurlijk was er de hoop op meer, maar ook dit is een prestatie om enorm trots op te zijn!