Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA A2 boekt ruime overwinning

KVA A2 boekt ruime overwinning

Zondag 3 april 2016. Deze datum stond al een tijdje in de telefoon van Arie gemarkeerd. De o-zo belangrijke eerste wedstrijd tegen Helios. De enorme belangrijke stap om de eerste concurrent uit te schakelen. De grandioze clash tussen KVA A2 en Helios A1. Na een scherpe eerste helft en een moeizame tweede helft wist KVA A2 te winnen met 12-9.

 

KVA A2 begon goed. De aanvallen waren scherp, verdedigend zat het dik in orde en er waren genoeg kansen. Eén van de eerste kansen werd dan ook goed benut. Een mooi afstandschot van Simon bracht de stand op 1-0. Niet veel later daarna kwam Jasper met de 2-0 en werd de stand uiteindelijk omgezet naar maarliefst 5-0 in het voordeel van de Amstelveense ploeg. Helios gaf antwoord met een aantal mooie doelpunten, waarna KVA doordrukte en voor een 8-4 ruststand zorgde.

 

Na de thee begon Helios sterk terug te komen. De verdediging van KVA had weinig te zeggen tegen de aanvallen van de ploeg uit Castricum. Het werd dan ook 8-7. Na een doelpuntloze periode werd de voorsprong weer vergroot door doelpunten van Marlies en Floor. Ook Helios pakte nog een puntje mee. Het was dan ook 10-8.

 

Met nog een aantal minuten te gaan speelde KVA alles op veilig. Marlies zorgde er dan ook voor dat er een marge van 4 kwam. Helios scoorde nog een keertje, maar dat had geen zin meer. Scheidsrechter Rik Nanninga floot na 2×35 minuten en de twee punten blijven dan ook in Amstelveen.

 

Doelpuntmakers: Marlies (5x), Simon (2x), Jasper (2x), Joelle (1x), Richard (1x), Floor (1x)