Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA A1 moet het feestje een week uitstellen na gelijkspel

KVA A1 moet het feestje een week uitstellen na gelijkspel

Zaterdagmiddag 13.45 uur. Klamme handjes, zwetende voorhoofden, nerveuse coaches en enthousiaste toeschouwers. Dit is de kortste samenvatting die je kan geven over deze wedstrijd. Er stond dan ook iets belangrijks op het spel. Het kampioenschap in de A-jeugd Tweede Klasse. Tegenstander van de A1? Directe concurrent ZKC’31 A1. Bij winst was KVA kampioen, bij gelijkspel en verlies moest het volgende week dan gebeuren.

Bij de A1 stond een nieuwe speler in de basis. Lieke den Hartog (B1) mocht deze wedstrijd beginnen. Beide ploegen gingen goed tegen elkaar op en KVA wist met doelpunten van Sander van Diemen en Gianna Lanzing gelijk te blijven met de ploeg uit Zaandam. Na de 2-2 ging KVA met de macht ervandoor. Dani van Leeuwen, Lieke den Hartog en Melissa Koster wisten vrij makkelijk te korf te vinden en een 5-2 voorsprong op het scorebord te zetten.

ZKC zou ZKC niet zijn als het terug zou komen tot 5-4, waarna KVA doordreunde naar 7-4 voorsprong met doelpunten van diezelfde Melissa Koster en Lieke den Hartog. Zij konden in deze fase van de wedstrijd makkelijk te scoren met een schot. Na de 7-4 gingen de doelpunten gelijk op. Onder andere Esmee Vogel en Theo Snellen wisten de korf te vinden en gingen door naar een 11-7 voorsprong. Het leek goed te gaan, KVA zou kampioen worden. Totdat het in de laatste vijf minuten misging. ZKC’31 nam de macht over in de aanvallen en wist binnen vijf minuten tijd 4 keer te scoren. Genoeg doelpunten om op 11-11 te komen. De ploeg van Bart Mostard en Anneke Jorna wist nog dichtbij de overwinning te komen, maar het wilde niet lukken om het schotpercentage van de beginfase te halen.

Na 2×35 minuten floot de scheidsrechter (in opleiding) af en was de clash gedaan. KVA was in mineur. Het had hier moeten gebeuren, de eerste plek had voor ons moeten zijn. ZKC vierde een klein feestje. Een feestje wat vooral ging om volhouden, de hoop houden en dat er nog mogelijkheden zijn.

Zoals toeschouwer Lily van Uxem en speler Theo Snellen al zeiden op onze Facebookpagina. ‘’Als we kampioen waren geworden, had iedereen zich laten horen. Maar toch mag er gezegd worden dat jullie TOP zijn.’’ en ‘’We willen het publiek bedanken voor de steun tijdens deze wedstrijd.’’ Aan het publiek heeft het zeker niet gelegen. Het team heeft het uiterste gegeven en alles geprobeerd om de overwinning naar zich toe te trekken.