Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA 6 pakt één punt in duel tegen HBC 2

KVA 6 pakt één punt in duel tegen HBC 2

KVA 6 mocht de zondag openen. Ditmaal was de tegenstander HBC 2 uit Heemskerk. De uitploeg staat hoger genoteerd dan de Amstelveense ploeg die een moeizame start kent aan deze lastige poule. Na een matige eerste helft heeft dit seniorenteam toch een gelijkspel uit deze wedstrijd kunnen halen.

De score werd geopend door HBC. Zij mochten na 10(!) minuten het eerste doelpunt op het scorebord noteren, waarna al vrij snel de 0-2 door de korf kwam vliegen. Ware het niet dat Ivy Stoffels en Edwin Feenstra dit niet wilden en de 2-2 mochten neerzetten. De 1-2 was een hele mooie, namelijk een dieptepass van Edwin Feenstra op Ivy Stoffels die prachtig werd afgemaakt. De score ging zo op en neer. De ene keer maakte HBC tweemaal een doelpunt, daarna was de beurt weer aan KVA. En zo werd de ruststand ook 5-8.

Tijdens de rust kwam er toch echt naar voren dat KVA werd ‘overrompeld’ door het spel van HBC en dat moest rechtgezet worden. In de tweede helft werd Richard Bloos in het veld gezet voor Simon van der Hoop, die zijn laatste wedstrijd voor KVA speelde.

Liesbeth Kluin opende de score voor KVA in de tweede helft, waarna het Richard Bloos was die het gat meer wist te dichten tot 7-8. HBC accepteerde dit niet en wilde weer uitbreiden naar 8-10 en 10-11. Roy de Vries wist KVA naast de Heemskerkse ploeg te krijgen, waarna HBC een cruciale strafworp miste. KVA kwam voor het eerst op voorsprong via het vak van Hilda Lemstra na een prima uitgespeelde aanval waardoor een zijlijnschot via de bovenkant van de korf denderde. Toch was het HBC die het laatste doelpuntje meepakte en een gelijkspel eruit wist te halen.

Na deze wedstrijd moest KVA 6 afscheid nemen van Simon van der Hoop. Na een aantal jaren gespeeld te hebben voor KVA heeft hij besloten om te stoppen. KVA 6 wilt hem bedanken voor zijn inzet in dit team en wenst hem veel succes bij zijn werkzaamheden in Amstelhof.