Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA 2 pakt eerste punten thuis tegen ZKV 2

KVA 2 pakt eerste punten thuis tegen ZKV 2

Zaterdagmiddag 14.00 uur. De tijd waarop KVA 2 zal aantreden tegen het Zaanse ZKV. De ploegen zijn bekenden van elkaar, want er is vorig seizoen ook al tegen elkaar gespeeld. Toen ging de overwinning naar Amstelveense zijde. Ditmaal was het ook KVA die aan het langste einde trok en met 16-14 de overwinning pakte op de Startbaan.

KVA opende goed en had het doel al na 20 seconden gevonden. Tamara Schekermans was degene die het openingsdoelpunt op haar naam mocht schrijven. Daarna ging het vrij gelijk op en bleef KVA op een voorsprong door o.a. doelpunten van Bob van Iersel en Tom de Beurs. Nadat Annina van Splunter het gaatje maakte, ging het hard aan Amstelveense zijde. De equipe van Serge Kraaijkamp kwam snel tot 10-4 toen ZKV de time-out aanvroeg.

Na de time-out was het ZKV dat het eerste doelpuntje maakte. Verder was het tweede gedeelte van de eerste helft niet boeiend. Beide ploegen kwamen op goede kansen, maar maakten deze niet af. De stand werd tijdens het rustsignaal dan ook op 12-6 gezet.

Na de thee bleef het moeizaam gaan bij KVA. Het waren wel Jorrit de Haas en Bob van Iersel die het gat vergrootte naar 14-6, waarna ZKV snel antwoord gaf. Hierna was het een periode met weinig doelpunten. Nadat Gianna Lanzing in het veld was gekomen voor Lily van Uxem, ging ZKV aan de haal met de macht in het veld. Drie doelpunten op rij voor de Zaanse ploeg.

Het werd een spannende wedstrijd, waarin KVA vol bleef houden om de overwinning naar zich toe te trekken. Pauline Kusters en Patrick de Jong kwamen ook in het veld voor Chanda Robijns en Jonathan van der Horst. Het was voor KVA de wedstrijd uitspelen en dat hebben ze ook gedaan. Na 2 x 35 minuten was de overwinning definitief binnen en kan er gewerkt worden naar volgende week.