Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA 2 stelt handhaving veilig, KVA 1 verliest laatste duel

KVA 2 stelt handhaving veilig, KVA 1 verliest laatste duel

Op de (tot nu toe) allerheetste dag van het jaar stond er voor KVA 2 nog ongelooflijk veel op het spel, terwijl KVA 1 alleen nog om des keizers baard speelde tegen het eveneens gedegradeerde Unitas/Perspectief. KVA 2 kon handhaving in de Reserve Overgangsklasse op de laatste speeldag veilig stellen door te winnen van het al uitgespeelde KZ/Hiltex 3.

Deze ploeg speelde nergens meer om en dat was uiteraard in het voordeel van KVA 2. De ploeg van interim coach Siemko Sok nam al gauw een ruime voorsprong en gaf deze de gehele wedstrijd niet meer weg. Hoewel KZ/Hiltex steeds op drie √° vier doelpunten bij kon blijven was KVA 2 te sterk. De wedstrijd eindigde in een 23-18 overwinning voor KVA 2.

Vervolgens was het aan de hoofdmacht om te proberen om de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse af te sluiten met een overwinning. Helaas wilde Unitas/Perspectief uit Harderwijk daar niet aan meewerken. De oranjehemden waren met name in de eerste helft een stuk scherper dan KVA. KVA kwam nog dichtbij maar verloor uiteindelijk terecht met 18-21.

ajahha