Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Knap gelijkspel voor KVA 2 tegen Groen Geel 2

Knap gelijkspel voor KVA 2 tegen Groen Geel 2

Zaterdag 8 oktober speelde KVA 2 tegen Groen Geel 2 uit Wormer. Waar verwacht werd dat Groen Geel met de overwinning ervandoor ging, werd het een heel interessante wedstrijd met een spannende ontknoping. Coach Serge Kraaikamp mag tevreden terug kijken naar deze wedstrijd en zich focussen op de volgende, belangrijke wedstrijd.

De wedstrijdscore werd geopend door de gasten uit Wormer. Een schot zette de 0-1 op het bord. Verder ging het vrijwel gelijk op. Na doelpunten van onder andere Tamara Schekermans en Gianna Lanzing in combinatie met prima reboundwerk van Jorrit de Haas wist het naar een 5-5 stand te komen voor de eerste time-out, die overigens werd aangevraagd door Groen Geel.

Na de time-out was het weer Groen Geel dat begon met de score. Hierdoor vonden Annina van Splunter en Tom de Beurs de korf en zette de voorsprong voor KVA op het bord, die al snel werd verstoord door Groen Geel. Jonathan van der Horst maakte met een mooi schot de 8-7, waarna beide ploegen nog eenmaal scoorde. 9-8 was de ruststand.

Na de rust werd weer het eerste scenario neergezet zoals in de eerste helft. Groen Geel zorgde weer voor het eerste doelpunt, waarna Annina van Splunter en Chanda Robijns de voorsprong voor het eerst op twee punten zetten. Hierna was het Groen Geel die met lange aanvallen de aansluitingstreffers vonden en 11-11 konden neerzetten.

Het bleef over en weer gaan met de doelpunten. De ene keer kwam KVA voor, de andere keer Groen Geel. Hierdoor bleven de kansen voor ieder gelijk, waardoor coach Serge Kraaikamp moest wisselen om de het dubbeltje naar Amstelveense zijde moest laten vallen. Marleen Haaijer kwam er in voor Gianna Lanzing en Bart Mostard maakte zijn rentree in de selectie door in het veld te komen voor Wessel Hooghiemstra.

Na deze wissel wist KVA nogmaals op voorsprong te komen en Groen Geel wist weer gelijk te komen, waardoor er nog één wissel nodig was. Dennis de Jong kwam in het veld voor Jonathan van der Horst. Helaas heeft het niet gewerkt en moet KVA genoegen nemen met een knap punt tegen de koploper uit Wormer.