Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA 2, KVA A1 en KVA B1 doen erg goede zaken

KVA 2, KVA A1 en KVA B1 doen erg goede zaken

In het weekend dat onze hoofdmacht wist te winnen bij HKV/Ons Eibernest presteerden ook de overige selectieteams uitstekend. Te beginnen met KVA 2. De ploeg van interim trainer Siemko Sok heeft als doel om zich zo snel mogelijk te handhaven in de Reserve Overgangsklasse. Vorige week werd daar met de dikke winst op concurrent TOP/Quorotio 3 een goede stap mee gezet, Dit weekend was KVA opnieuw veel te sterk. Ditmaal voor nummer twee op de ranglijst: HKV/Ons Eibernest 2. In Den Haag werd er met 13-20 gewonnen!

KVA A1 kent een gelijkwaardige situatie als KVA 2 en zal er in de slotfase van dit veldseizoen alles aan moeten doen om zich te handhaven in de Eerste Klasse. Hoewel de eerste veldwedstrijd na het zaalseizoen verloren ging van concurrent Fiks A1 heeft de ploeg zich daarna heel sterk herpakt! De laatste drie wedstrijden werden namelijk allemaal gewonnen en hierdoor staat KVA A1 ineens weer boven de streep. Dit weekend won met met 13-14 van Rapid A1 waardoor KVA A1 deze ploeg passeert op de ranglijst.

Dan als laatst naar KVA B1. De ploeg handhaafde zich in de zaal in de Hoofdklasse en wil nu graag op het veld kampioen worden in de Eerste Klasse om zo mee te kunnen doen aan het Nederlands Kampioenschap in juni. De eerste twee wedstrijden in deze voorjaarspoule werden al ruim gewonnen en ook dit weekend was er een ruime zege. Het Leidse KZ Danaiden werd met maar liefst 7-23 verslagen! Klasse hoor!

Overigens mogen de prestaties van alle andere KVA teams ook niet onderschat worden. Zo doet KVA B2 het bijvoorbeeld uitstekend in de Tweede Klasse. Na een 12-11 winst op Blauw Wit B1 staat KVA B2 momenteel zelfs bovenaan de ranglijst! Datzelfde geldt overigens ook voor KVA E1 en KVA F1. Beide teams staan ongeslagen bovenaan in de hoogste afdeling mogelijk. Houd dit vooral vol!

 foto-b1