Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA 2 kampioen na winst op Wageningen 3 en promoveert naar Reserve Overgangsklasse

KVA 2 kampioen na winst op Wageningen 3 en promoveert naar Reserve Overgangsklasse

Op de laatste speeldag van het veldseizoen is KVA 2 er in geslaagd om kampioen te worden. Door met 7-17 te winnen op bezoek bij Wageningen promoveert de ploeg van trainer/coach Roy Cramer volgend seizoen naar de Reserve Overgangsklasse.

Voorafgaand aan speelronde 14 waren er maar liefst drie ploegen in de race voor het kampioenschap. KVA 2 stond er met 19 punten het beste voor maar achtervolgers Dindoa 2 en Wit Blauw 2 zaten op de hielen met beiden 18 punten. Uitgerekend die twee ploegen namen het op de laatste speeldag tegen elkaar op. In die wedstrijd, die overigens al afgelopen was toen de wedstrijd van KVA 2 nog moest beginnen bleek Dindoa 2 uiteindelijk de sterkste waardoor zij de virtuele eerste plaats overnamen in de poule.

Voor KVA 2 was het echter sowieso al noodzakelijk om te winnen in Wageningen omdat het onderlinge verschil met de naaste concurrentie in beide gevallen niet in Amstelveens voordeel was. Duidelijk was ook dat er na de ietwat beschamende 5-4 thuisoverwinning van een week eerder uit een ander vaatje getapt zou moeten worden om Wageningen 3 te kunnen verslaan. Die ploeg wist in de afgelopen weken immers wél te winnen van Wit Blauw 2 en Dindoa 2.

En dat andere vaatje werd gelukkig gevonden. Hoewel de thuisploeg nog wel op 1-0 kwam denderde KVA 2 vervolgens over de tegenstander heen. In de tropische hitte gooide de ploeg alle schroom van zich af en gesteund door behoorlijk wat meegereisde supporters lukte het KVA 2 om maar liefst 14 keer op rij te scoren zonder tegentreffer. Dit zorgde voor een bizarre ruststand van 1-13 en ook in de tweede helft was het eerste doelpunt van Amstelveense makelij.

Bij Dindoa 2 moet op dat moment alle hoop op een eventueel kampioenschap allang vervlogen zijn en in de kleedkamer tijdens de rustbespreking werd er door KVA 2 stiekem al een klein kampioensfeestje gevierd. Dat zorgde er misschien ook wel voor dat de tweede helft lang niet zo sprankelend was als de eerste helft. Wageningen 3 scoorde zelfs nog wat vaker dan KVA 2. Martijn van Lier (stopt na dit seizoen) en Melissa Koster (gaat lager spelen) kregen een verdiende publiekswissel waarna de scheidsrechter bij een 7-17 eindstand affloot.

Dankzij dit kampioenschap promoveert KVA 2 voor het eerst sinds een aantal seizoenen weer terug naar de Reserve Overgangsklasse. Een mooie prestatie van de over het algemeen nog jonge ploeg en natuurlijk van trainer/coach Roy Cramer die pas aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke bezig is.