Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Reserves Boeckenberg geen partij voor KVA 2

Reserves Boeckenberg geen partij voor KVA 2

Zondagmiddag 14 augustus. De grote dag waar menig KVA-lid op gewacht had. De dag waarbij de landskampioen van België op bezoek zou komen om te sparren tegen KVA. Als eerste mocht het tweede, onder leiding van Serge Kraaijkamp, aantreden tegen Boeckenberg. Voor Serge Kraaijkamp was het zijn debuut als trainer van de Amstelveense equipe. Hij heeft er dan ook zeker een mooi debuut aan over gehouden, namelijk een 24-12 overwinning op de Belgen.

Bij KVA in de ploeg waren er meerdere mensen die nieuw waren in de selectie. Gianna Lanzing is overgekomen vanuit de junioren en mag zich bewijzen in de selectie. Ook is Jonathan van der Horst aan de selectie toegevoegd. Deze oud-speler van Atlantis heeft het korfbal weer opgepakt na een jaar rust. Ook Lily van Uxem speelde voor het tweede. Zij was vorig jaar nog speler van het vierde.

KVA opende de wedstrijd sterk. Bennie Hamersma wist het eerste doelpunt te maken na een omdraaibal, waarna Chanda Robijns de voorsprong wist te verdubbelen. Boeckenberg kwam één keer terug op een gelijkspel, maar verder was KVA heer en meester op het veld. Via doelpunten van Chanda Robijns en Jorrit de Haas (na een prima doorpass van Jonathan van der Horst), wist het de time-out in te gaan met een 5-3 voorsprong.

Na de time-out ging het net zoals voor de korte rust. Nadat Tom de Beurs het veld in was gekomen voor Wessel Hooghiemstra was het Bennie Hamersma die twee doelpunten uit zijn handen zag gaan. Ook debutanten Lily van Uxem en Jonathan van der Horst wisten hun doelpunten mee te pakken. Jonathan van der Horst en Jorrit de Haas wisten elkaar prima te vinden deze wedstrijd, want ook dit doelpunt was een combinatie tussen beide. Nadat KVA nog doordenderde, werd de ruststand gezet op 13-5.

Na rust was Wessel Hooghiemstra weer in het veld te vinden. Hij kwam erin voor Jorrit de Haas. Ook Annina van Splunter werd in het veld gezet. Zij kwam erin voor Chanda Robijns. De tweede helft begon wat stroefjes. KVA wist te doen wat ze in de eerste helft ook deden: scoren. Bennie Hamersma was op dreef deze wedstrijd en pakte weer twee doelpunten mee.

Nadat Lily van Uxem plaats moest maken voor Chanda Robijns ging het stroef bij KVA. Beide vakken wilden niet lekker draaien. Verdedigend zat het zeker prima, aanvallend wilde het gewoon niet lukken. In het laatste kwartier heeft Jonathan van der Horst plaatsgemaakt voor Jorrit de Haas. Tevens kwam er nog een time-out. Na de laatste time-out wist KVA weer te scoren en verdedigend alles op slot te zetten. Met doelpunten van onder andere Wessel Hooghiemstra, Jorrit de Haas en Tom de Beurs werd de eindstand op 24-12 gezet. Deze wedstrijd mag dan ook als tevreden worden bekeken in de voorbereiding naar de eerste competitiewedstrijd