Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA 2, A1 en B1 zetten goede stappen richting behalen van doelstelling

KVA 2, A1 en B1 zetten goede stappen richting behalen van doelstelling

Naast de mooie overwinning van KVA op SCO zaterdagmiddag, was er nog veel meer moois te zien op ons sportpark. KVA 2 behaalde twee belangrijke punten in de strijd om degradatie. Tegen nummer laatst Sporting Delta 3 werd er verre van goed gespeeld maar wel gewonnen: 20-19. Een belangrijke overwinning want concurrent TOP/Quorotio 3 won verrassend op bezoek bij ZKV 2. De voorsprong op TOP/Quorotio 3 blijft met nog twee wedstrijden te gaan nog altijd twee punten.

KVA A1 heeft net als KVA 2 het doel om zicht te handhaven. In dit geval in de Eerste Klasse. En KVA A1 is hard op weg om dat doel te realiseren. De laatste drie duels werden al gewonnen en zaterdagmiddag kwam daar een vierde bij! Nummer twee Velocitas A1 werd vakkundig opzij gezet: 18-17. En dat terwijl er uit in Leiderdorp nog met 19-8 werd verloren van deze ploeg. Dankzij deze schitterende overwinning staat KVA A1 nu vier punten voor op KIOS A1. Volgende week kan handhaving helemaal veilig worden gesteld.

Dat de Eerste Klasse een niveau te laag is voor KVA B1 moge duidelijk zijn. Maar de wedstrijd tegen KZ/Danaiden B1 was dit speelweekend zeker niet het beste duel van dit seizoen. Hoewel er wel gewoon met 15-8 gewonnen werd en het kampioenschap nu steeds dichterbij begint te komen voor deze talenten! Mocht het kampioenschap binnengehaald worden dan speelt KVA B1 op het Nederlands Kampioenschap in Kudelstaart op zaterdag 17 juni.

a1