Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA worstelt en komt boven tegen ODIK

KVA worstelt en komt boven tegen ODIK

Als afwisseling speelde KVA op zaterdag. Ditmaal was ODIK uit Barneveld de tegenstander. Na een matige eerste helft met onnodige fouten, wist KVA zich omhoog te worstelen en uiteindelijk de volle punten te pakken door te winnen met 23-15. Hierdoor blijft het in de nek van ZKV hijgen in de race om het kampioenschap.

 

KVA begon sterk aan de aanvallen en wist veel rebounds te pakken. Dennis de Jong zorgde ervoor dat de eerste twee doelpunten op zijn naam kwamen. De Amstelveense hoofdmacht wist de aanvallen sterk te houden, maar ODIK wist uiteindelijk door de verdediging heen te prikken en twee doelpunten te maken na domme overtredingen van de KVA-verdediging. Na deze fouten wist KVA een strafworp te raken, wederom door Dennis de Jong.

 

Nadat de voorsprong gepakt was, wist ODIK de voorsprong terug te pakken. Door prima aanvallen werd de stand op 3-4 gezet. KVA wist even niet wat ze hiermee moesten doen. Het baltempo was laag, maar de rebounds waren prima. Fabian Geveke wist de stand op 4-4 te zetten door een afstandsschot. De sterke aanval kon niet worden doorgezet. Dennis de Jong miste een stip en ODIK benutte hun aanval goed. Na dit doelpunt, werd er goed verdedigd door KVA en speciaal door Romee Robijns. Haar dame had niks te vertellen tegen het verdedigende werk van de oud-speler van Blauw-Wit. Na een aantal doelpunten van onder andere Dennis de Jong en Bart Mostard werd de stand gezet op 8-5. Na de 8-6 van Patrick de Jong werd Dennis de Jong gewisseld voor Bennie Hamersma vanwege een blessure.

 

Het eindslot van de eerste helft was niet heel spannend om naar te kijken. Slappe aanvallen, laag baltempo en te veel kansen zonder deze te benutten. Fabian Geveke zette de ruststand dan ook op een 9-8 voorsprong voor het vlaggenschip uit Amstelveen.

 

Na de thee werd er gelijk gescoord. Patrick de Jong maakte een prachtige onehander na een goede aangeef. Na de wissel, werd er goed reboundend werk verricht door Bart Mostard en kon de voorsprong door doelpunten van Fabian Geveke en Jolien de Jonge worden uitgebreid naar 13-10. Er werd in de verdediging van KVA sterk op de schoten gezeten en veel rebounds werden gepakt. Na de 17-13 werd Marleen Haaijer gewisseld voor Petra Bos. Niet lang daarna wist Fabian Geveke de 18-13 erin te gooien. Na deze 18-13 was de doorloopballenparade ontstaan. Bart Mostard, Fabian Geveke en Bennie Hamersma wist een doorloopbal te scoren.

 

Na dit doorloopballenfestijn was de spanning compleet weg. ODIK kon niet meer strijden voor de overwinning, KVA was al verzekerd van de twee punten. Om de vorm te bewaren scoorde Jolien de Jonge en Patrick de Jong nog een keertje. Hiermee wisten ze de eindstand op 23-15 te zetten.