Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA 1 pakt knappe overwinning op Boeckenberg 1

KVA 1 pakt knappe overwinning op Boeckenberg 1

Op een zonnige zondag aan de Startbaan stond KVA 1 oog-in-oog met Belgisch landskampioen Boeckenberg. Zoals de meeste korfballiefhebbers weten spelen bij de Belgen o.a. Diamond Jesse de Bremaeker. Zou hij uitgeschakeld kunnen worden? KVA heeft in ieder geval de overwinning kunnen pakken na een spannende wedstrijd.

KVA begon sterk met de aanvallen. Het was al snel 3-0 en KVA kon rusten op een riante voorsprong. De voorsprong was alleen van korte duur. Boeckenberg liet zich niet afstoten door de Amstelveense ploeg en kwam terug tot een 3-3 gelijke stand. Het waren Patrick de Jong en Bart Mostard die de voorsprong op het scorebord zetten naar 5-3, waarna Fabian Geveke de 6-4 op zijn naam mocht zetten met een prima onehander.

Nadat Romee Robijns plaats maakte voor Marleen Haaijer werd het een spannend einde van de eerste helft. Boeckenberg kon goed aanhaken en waren het de gebroeders De Jong die KVA meesleepte met de doelpunten. Ruststand 9-8 in het voordeel van de Amstelveense equipe.

In de tweede helft kwam Bennie Hamersma (die bij het 2e een uitstekende wedstrijd had gespeeld) in de plaats voor Bart Mostard. Mostard, die Jesse de Bremaeker compleet vast zette. Nadat Boeckenberg de aansluiting van 9-9 wist te vinden, was het Dennis de Jong die de Amstelveense marge weer op twee wist te zetten. Zo ging de score op en neer. De ene keer weer twee doelpunten voor KVA, daarna weer het antwoord van de Belgen. Bij de tweede time-out stond het dan ook 13-13.

KVA kwam sterk uit deze time-out. De ploeg van Arno van der Vliet wist vier doelpunten te maken in relatief korte tijd. Een van deze doelpunten was een prachtig uitgespeelde aanval die werd afgemaakt door Anouschka de Jong. Na dit doelpunt kwam Paulien Kusters in het veld voor Annina van Splunter, die een prima wedstrijd heeft gespeeld.

Het kon niet meer fout gaan bij KVA. De aanvallen waren prima. Boeckenberg kon niet meer, KVA hoefde niet meer. Uiteindelijk was de genadeklap een mooie omdraaibal uit de handen van Romee Robijns, waarna Patrick de Jong een mooi 1-2’tje maakte die de korf helaas niet in wilde.

Na 2 x 35 minuten floot scheidsrechter Frank van der Meer af met een eindstand van 21-16 en kon KVA terugkijken op een moeizame, toch prima wedstrijd.