Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Yoni Bulterman ontvangt Zilveren Penning van de KMRD na redden leven

Yoni Bulterman ontvangt Zilveren Penning van de KMRD na redden leven

Dinsdagmiddag 1 december heeft burgemeester Schuurmans van de Gemeente Haarlemmermeer de zilveren penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) met het bijbehorende certificaat uitgereikt KVA 1 -speelster Yoni Bulterman.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 mei raakte een 76-jarige mevrouw ter hoogte van Lijnden met haar auto te water in de Hoofdvaart. Remco (21) en Yoni (toen 19) reden op dat tijdstip langs, aarzelden geen moment en zijn meteen het water ingegaan om de inzittende, die intussen met auto en al onder water was gegaan te redden. Vanaf de kant werden zij bijgestaan door drie vrienden. De KMRD heeft daarop besloten de helden te eren met de zilveren penning.

Deze reikte burgemeester Marianne Schuurmans op 1 december uit aan de redders. Marianne Schuurmans: “Wat jullie lieten zien was een echte heldendaad. Zeker als je bedenkt dat de auto behoorlijk ver van de kant terecht is gekomen. Daarom mochten de bergers van het bergingsbedrijf die nacht zelfs het water niet in.”

Bron: Gemeente Haarlemmermeer

Foto’s: Jur Engelchor

De betreffende auto in de nacht van 9 op 10 mei:

Foto: Chris Soellaart