Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA pakt overtuigende oefenwinst op ASVD/KWOOT

KVA pakt overtuigende oefenwinst op ASVD/KWOOT

Zaterdag 26 maart, 15.30 uur. Nou, niet helemaal 15.30 uur. Het was scheidsrechter Cor Mantel helaas niet gelukt om op tijd te starten met de wedstrijd tussen KVA 1 en ASVD/KWOOT 1. Waar gehoopt werd op een spannende wedstrijd, is het niet geworden. De Amstelveense formatie wist gemakkelijk te winnen met 24-14 van het Drontense vlaggenschip.

 

KVA begon niet sterk aan de wedstrijd. Na een aantal minuten stond het 0-2 voor ASVD. Dit liet de Amstelveense hoofdmacht niet in de koude kleren zitten. Als snel werd het 2-2 door doelpunten van Bart Mostard en Marleen Haaijer, waarna het uitliep naar 8-3 voorsprong. De Drontense ploeg had namelijk na de 0-2 weinig te vertellen in hun aanvallen. Er werden veel rebounds gepakt door KVA en de aanvallen waren zuiverder en langer.

 

Vlak voor rust wist Patrick de Jong nog een schot te lossen, na een mooie pass van zijn broer Dennis. Vervolgens kreeg KVA nog een vrije bal mee, wat voor meerdere mensen langs de kant meer was dan een vrije bal. Fabian Geveke benutte deze vrije bal en wist de ruststand op 12-4 te zetten.

 

Terwijl Arno van der Vliet in de rust de ploeg motiveerde om door te gaan, ging het publiek even de kantine in om de hoofdklassefinale tussen TOP (A) en DSC te kijken en zagen dat DSC een flinke voorsprong had op de Zeeuwse ploeg.

 

Na rust ging KVA door met wat hun lukte voor rust. Goede aanvallen, sterke rebounds en scoren. Onder andere Romee Robijns en opnieuw een vrije bal van Fabian Geveke zorgde voor een gat van 11 doelpunten ofterwel een 17-6 voorsprong,  Nadat ASVD nog 2 doelpunten maakte, zorgde Romee Robijns ervoor dat het 19-8 werd door een mooie korte kans via een omdraaibal.

 

Na de 19-8 kwam er even een dipje aan. Een doelpuntloze periode van een aantal minuten was helaas het geval. Fabian Geveke maakte hier een einde aan door een mooie korte kans, na een prachtige pass van Bart Mostard. Marleen Haaijer wist de score te zetten op 22-10 met een schot achter de paal.

 

KVA liet zien dat ze verdedigend heel sterk waren. Opnieuw pakte de ploeg rebounds en werd een vrije bal goed verdedigd door Bart Mostard. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een doorloopbal van Dennis de Jong en kon scheidsrechter Cor Mantel na 2×35 minuten affluiten en stond er een eindstand van 24-14 op het scorebord.

 

Doelpuntmakers: Dennis de Jong (7x), Fabian Geveke (5x), Patrick de Jong (3x), Bart Mostard (3x), Marleen Haaijer (2x), Romee Robijns (2x), Jolien de Jonge (1x), Anouschka de Jong (1x)