Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest thuis van Groen Geel en is nog geen kampioen

KVA verliest thuis van Groen Geel en is nog geen kampioen

Het is KVA niet gelukt om het kampioenschap binnen de Overgangsklasse in de wacht te slepen. Tegen het jeugdige Groen Geel werd na een prima eerste helft, haast weggespeeld in de tweede helft. KVA heeft nog kans op het kampioenschap. Dan moet het volgende week wel winnen van De Hoeve en moet Groen Geel verliezen of gelijkspelen tegen Amicitia,

In een bomvolle Bankrashal was de wedstrijd bij het publiek volledig aan de gang. Bij het voorstellen van de gasten jubelde de volledige rechterflank van de Bankras, waarna de confettikanonnen klaarstonden voor het voorstellen van ons vlaggenschip. Het nadeel van dit soort kanonnen is dat het nogal wat opruimwerk is. Na ongeveer 10 minuten kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

Het beginoffensief lag in de handen van Groen Geel. Het was na anderhalve minuut 0-2 door schoten van Terrenc Griemink en Kevin Dik, waarna het Dennis de Jong was die KVA weer op gelijke hoogte bracht. De doelpunten gingen vrijwel gelijk op. Niemand gunde elkaar de voorsprong en dat was ook te zien op het scorebord. Zo ging het van een 3-2 door Fabian Geveke naar een 6-7 van diezelfde Terrenc Griemink. Tot op een bepaald punt ging dit maar door, totdat Lisanne de Bruin en Kevin Dik ervoor zorgden dat Groen Geel op een gaatje kwam van twee doelpunten en Terrenc Griemink er zelfs voor zorgde dat het gat vier punten werd. KVA accepteerde dat natuurlijk niet en wilde er alles aan doen om de ruststand zo voordelig mogelijk te laten worden. Bennie Hamersma en Fabian Geveke zorgden ervoor dat de ruststand 14-16 werd.

Na de bespreking en rust was het ex-KVA’er Martin Coevert die Groen Geel liet uitlopen. Voor KVA was het een herenshow in de eerste helft, maar Paulien Kusters vond dat het wel klaar was met die herendoelpunten. Zij schoot het eerste doelpunt voor de dameskant door de korf heen. Nu werd het gaatje telkens van 3 doelpunten naar 4 doelpunten en vice versa. Na de 16-20 van Elise Al (Groen Geel), vond KVA-coach Arno van der Vliet tijd om een wissel te gebruiken. Bennie Hamersma moest het veld ruimen voor Bart Mostard. Had het veel nut op dat moment? Waarschijnlijk niet. Groen Geel schoot met scherp en de thuisploeg keek maar toe. Arno van der Vliet vond het opnieuw nodig om een wissel toe te passen. Ditmaal een dameswissel. Annina van Splunter kwam het veld in voor Romee Robijns. Nadat het al een tijdje 17-23 had gestaan, kon er eindelijk weer een doelpuntje worden bijgeschreven voor KVA. Bart Mostard wist de korf te vinden vanaf de stip.

Bij 20-24 werd er een time-out aangevraagd voor KVA. Helaas kwam deze time-out te laat voor ons eerste. In no-time werd het gat zeven punten en was KVA volledig lamgelegd door de ploeg die vorig jaar landskampioen werden in de A-jeugd. Tamara Schekermans kwam nog het veld in voor Paulien Kusters, maar het mocht niet meer baten. Groen Geel schoot nog twee doelpunten raak en het eindsignaal klonk in de Bankras.

Als we mogen kijken naar deze wedstrijd lag het echt aan de afronding. Het was een mooie wedstrijd om te zien, echter waren het de gasten die gewoonweg zuiverder waren met de kansen. Feest in Wormer, KVA is in mineur.