Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan niet opboksen tegen sterk Nic./Alfa-college

KVA kan niet opboksen tegen sterk Nic./Alfa-college

Het is KVA 1 niet gelukt om op zaterdag 8 oktober de overwinning te pakken op Nic./Alfacollege. Het zou voor KVA belangrijke punten zijn om naar boven te mogen kijken, maar de Groningse ploeg was te sterk voor de equipe van Arno van der Vliet.

Nic. begon sterk en opende de score na minder dan een minuut. Dennis de Jong maakte de 1-1 en vervolgend ging en het over en weer qua scores. Uiteindelijk was het Nic. die het gat van twee wist te maken en de voorsprong bleef behouden. Patrick de Jong maakte het gat iets dichter, maar het mocht niet baten voor het verdere verloop van de eerste helft. Nic. denderde door naar 4-8, waarna er een time-out werd aangevraagd.

Na de time-out was het Jolien de Jonge die de 5-8 erin legde met een doorloopbal. Maar het was weer de Groningse ploeg die beter met de aanvallen kon omgaan en het gat weer vergrootte naar vier doelpunten. Na de 8-10 was het weer tijd voor een time-out en bracht KVA Bart Mostard in het veld voor Fabian Geveke. Na de wissel was KVA sterk in de verdediging en kon het de aanvallen van Nic. vastzetten. Uiteindelijk was het Nic. die de 8-11 maakte en ook zo de ruststand neerzette.

Na de rust was het Bob van Iersel die de score opende in de tweede helft, waarna het Nic. was die een antwoord gaf. Vervolgens was het Bart Mostard die een heerlijk blok uitdeelde bij zijn tegenstander, maar het gat werd uiteindelijk alleen maar groter. Fabian Geveke kwam weer het veld in voor Bart Mostard.

Nic. had de smaak te pakken en werkte door naar 11-18, waardoor Arno van der Vliet nog een wissel gebruikte. Bart Mostard kwam weer het veld in, ditmaal voor Patrick de Jong. De Jong kwam weer snel het veld in, namelijk voor Fabian Geveke. De stand was 11-19. De andere De Jong, namelijk Dennis maakte de 12-19 door een strafworp te benutten.

Bij een stand van 13-21 was er een time-out. Het moment om andere dames in het veld te brengen. Tamara Schekermans en Annina van Splunter kwamen het veld in voor Paulien Kusters en Marleen Haaijer. En die wissels waren goed voor doelpunten. Tamara Schekermans mocht de 14-22 en 16-23 op haar naam zetten. Ze was in de wedstrijd van KVA 2 ook al trefzeker en wist het nu ook weer te laten zien. Na de laatste time-out was het Bart Mostard en Patrick de Jong die een doelpunt wisten te maken, maar Nic. was oppermachtig en heeft laten zien dat het in de Hoofdklasse thuishoort. Voor KVA nog grote zorgen om te handhaven, voor Nic. een stap richting de bovenste regionen