Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA 1 en KVA 2 schrijven samen historie: promotie naar de (Reserve) Ereklasse!

KVA 1 en KVA 2 schrijven samen historie: promotie naar de (Reserve) Ereklasse!

Zaterdag 17 juni 2022 gaat vanaf nu de geschiedenisboeken in als de dag waarop zowel KVA 1 als KVA 2 promotie hebben weten af te dwingen naar het hoogste niveau van Nederland. Dat klinkt redelijk bizar als je dat hardop voor jezelf voorleest maar toch is het echt waar. KVA 1 en KVA 2 spelen volgend veldseizoen op hetzelfde niveau als de selecties van pak ‘m beet Blauw Wit, KZ en PKC. Hebben we daar normaal gesproken enige kans tegen? Nee. Is het leuk om mee te maken? Ja!

Normaliter gaan de wedstrijdverslagen alleen over de gespeelde wedstrijden van het vlaggenschip maar deze keer maken we een uitzondering. Want waar de dubbele promotie van KVA 1 enigszins in de lijn der verwachting lag kwam de dubbele promotie van KVA 2 toch een beetje als verrassing. De ploeg van trainer/coach Roy Cramer promoveerde vandaag (18 juni) exact één jaar geleden vanuit de Reserve Eerste Klasse naar de Reserve Overgangsklasse en promoveerde op de laatste speeldag van dit seizoen dus vanuit de Reserve Overgangsklasse naar de Reserve Ereklasse. Een klein korfbalsprookje mogen we het toch wel noemen.

Daarmee is Roy Cramer misschien ook wel de meest succesvolle trainer/coach uit de geschiedenis van KVA. Want inclusief de promotie afgelopen zaalseizoen naar de Reserve Overgangsklasse promoveerde hij in twee seizoenen tijd maar liefst vier keer met zijn ploeg. Dat gebeurde allemaal dankzij de overtuigende winst op ROHDA 2 (8-21) en de nederlaag van Spirit 2 op bezoek bij SDO/Fiable 2. Eigenlijk viel alles de goede kant op voor KVA 2 en dus speelt men volgend seizoen in de Reserve Ereklasse.

KVA 1 was in tegenstelling tot KVA 2 niet afhankelijk van de concurrentie en wist van te voren dat het moest winnen van ROHDA 1 om eveneens geschiedenis te kunnen schrijven. Zeker 100 KVA-supporters waren naar Sportpark Ookmeer afgekomen om de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert te steunen in deze wedstrijd. Zij zagen o.a. hoe ROHDA-speler Ivan Karsters zijn laatste officiële wedstrijd in zijn imposante ‘korfballoopbaan’ speelde. Maar ook hoe onze eigen Fabian Geveke, Enza Bulterman en Yoni Bulterman voor het laatst in actie kwamen in de KVA-selectie.

Diezelfde Ivan Karsters gaan ze bij de club in het geel-zwart overigens heel erg missen. Hij was ook in deze wedstrijd weer belangrijk met zijn goals en soms erg harde spel. Dat harde spel is sowieso iets waar ROHDA goed in is en soms ook wat te ver in gaat. Na drie eerdere ontmoetingen dit seizoen was dit overigens geen verrassing en dus liet KVA zich daar niet door uit het veld slaan. In deze belangrijke wedstrijd kwam met direct op voorsprong en moest de thuisploeg in de achtervolging. Dat is nog weleens anders geweest de afgelopen wedstrijden.

Via 1-2 en 2-4 liep KVA gedurende de eerste helft weg naar 5-9 maar echt verder uitlopen van de thuisclub lukte niet echt. Hoewel er echt goed verdedigd werd liep zeker niet elke aanval zoals men gewenst had. Dat zorgde nogal eens voor wat onderlinge frustratie wat logischerwijs misschien ook niet altijd het beste spel oplevert. Pas in het tweede deel van de tweede helft was het verzet van ROHDA gebroken en kon KVA uitlopen van de tegenstander. Fabian Geveke en de zusjes Bulterman kregen net als vorige week een publiekswissel en aan de kant werd het vuurwerk ontstoken. Dankzij de 11-18 winst promoveert ook KVA 1 vanuit de Overgangsklasse naar de Ereklasse. Een unieke prestatie.

Dankzij deze dubbele promotie van zowel KVA 1 als KVA 2 schrijven we als club echt geschiedenis. Natuurlijk is het veldseizoen het ondergeschoven kindje van het zaalseizoen en ook wij weten dat we volgend zaalseizoen ‘gewoon’ op het vierde niveau (onder de Korfbal League, Korfbal League 2 en Hoofdklasse) acteren. Maar op het veld behoren we voor misschien maar heel even toch echt tot de beste selecties van Nederland! Dat heeft de selectie inmiddels al goed gevierd en zal ook komende zaterdag nog even dunnetjes over gedaan worden maar daarna is het voorlopig even geen korfbal meer. Na 74 trainingen en 28 wedstrijden is het voorlopig wel even genoeg geweest. Halverwege augustus gaat de nieuwe groep weer van start om zich voor te bereiden op een prachtig nieuw seizoen!

Voor nu alle supporters bedankt! En wie weet tot op het Prik(kie)toernooi op zaterdag 1 juli alwaar we het seizoen als club dan echt gaan afsluiten!