Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Korfbal voor de allerkleinsten: ‘Genieten van Kangoeroes en Pukkies

Korfbal voor de allerkleinsten: ‘Genieten van Kangoeroes en Pukkies

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dit moeten Priscilla Cornelissen en Ella Korzelius hebben gedacht, toen zij jaren geleden hun vracht aan ervaring gebruikten om de training voor de allerkleinsten bij Korfbalvereniging Amstelveen (KVA) te gaan verzorgen: de Langoeroes & Pukkies.

Iedere zaterdag wordt een leuk programma bedacht, waarin een voor de kinderen aansprekend thema centraal staat. Door de thema’s is het voor kinderen makkelijker om hun aandacht bij het spel te houden. Iedere training tijdens het zaalseizoen worden zoveel mogelijk gymapparaten betrokken om variatie te waarborgen.

Tijdens het veldseizoen is er meer ruimte om diverse andere mogelijkheden te benutten.

Uiteraard worden tijdens de activiteiten de diverse aspecten van het korfbal eigen gemaakt, zodat de overgang naar het spelen van wedstrijden makkelijker verloopt.

Regelmatig worden ook speciale evenementen georganiseerd, waarbij de kinderen vriendjes en vriendinnetjes mee kunnen nemen.

Bij de Kangoeroes & Pukkies wordt niet gekeken naar talent, maar draait het erom om dat de kinderen regelmatig bewegen, waarbij het speelplezier van de kinderen altijd centraal staat.

Het is een taak, die welbesteed is aan de genoemde dames, die zich liefdevol van hun taken kwijten.

Begin dit jaar mochten de kangoeroes en pukkies met hun helden van het eerste team voor de wedstrijd mee oplopen.