Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA in de finale van de Nuon Club Competitie

KVA in de finale van de Nuon Club Competitie

KVA, is geselecteerd voor de finale van de Nuon Club Competitie 2016. Hiermee kan KVA 10.000 euro winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. KVA roept alle inwoners van Amstelveen en omstreken op om te stemmen via nuon.nl/club.

De Club Competitie is een wedstrijd voor amateurclubs. Energiebedrijf Nuon helpt sportverenigingen hiermee om de energierekening te verlagen. KVA heeft zich ingeschreven voor de wedstrijd met een creatief idee om de energierekening omlaag te brengen. Het gaat hier om ‘glow in the dark korfbal’. Hierbij zijn de shirts, de veldlijnen en de korf verlicht door het glow in the dark effect. Het licht kan dus uitblijven wat energie besparing zal opleveren.

Enige tijd geleden is er een adviseurvan Nuon bij KVA langs geweest, en heeft vervolgens een rapport uitgebracht met energiebesparende tips. Als KVA wint, wil zij het bedrag besteden aan het uitvoeren van deze tips, zoals het aanschaffen van energiebesparende verlichting, vervangen van energievretende apparatuur en het aanbrengen van isolatie in het clubhuis. Meer informatie over het idee van KVA is te vinden op nuon.nl/club. Op deze pagina kan het publiek ook stemmen.

Negen winnaars
De jury van de Nuon Club Competitie bestaat uit sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As, algemeen directeur van Nuon Peter Smink en twee energieadviseurs. In totaal hebben zij vijftig clubs uit heel Nederland genomineerd, waaronder KVA. De negen clubs met de meeste publieksstemmen winnen uiteindelijk de Nuon Club Competitie.

De winnaars ontvangen een cheque van 10.000 euro, die mag worden besteed aan maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie. Iedereen kan tot woensdag 16 november 2016 stemmen op KVA via nuon.nl/club. De winnaars worden op 17 november bekend gemaakt.

Lagere energierekening
De leden van de Sponsor & Actiecommissie van KVA namen het initiatief om KVA in te schrijven voor de Nuon Club Competitie. De belangrijkste reden om mee te doen, is dat KVA graag de energierekening wil verlagen. Het energieverbruik vormt een flinke kostenpost voor de vereniging. Volgens Nuon kunnen veel sportclubs met eenvoudige maatregelen flink besparen op de energierekening. Daarmee houden ze vervolgens elk jaar geld over om te investeren in de sport.

“Neem bijvoorbeeld de CV-ketel, de grootste gasverbruiker”, legt energieadviseur Rob van der Plas van Nuon uit. “Uit onze analyses blijkt dat clubs gemiddeld alleen al 15% op aardgas kunnen bezuinigen door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen. Maar ook met energiezuinigere verlichting en spouwmuurisolatie is veel winst te boeken.” Meer bespaartips voor sportclubs zijn te vinden op de Facebookpagina van Energiecoach Rob: facebook.com/EnergiecoachRob

Stem nu!
Wil je ook dat KVAwinnaar wordt van de Nuon Club Competitie? Breng dan je stem uit op nuon.nl/club. Let op: dit kan uiterlijk tot woensdag 16 november 2016.