Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KNKV: ‘Definitief een streep door de zaalcompetitie seizoen 2020/2021’

KNKV: ‘Definitief een streep door de zaalcompetitie seizoen 2020/2021’

Helaas! Het KNKV heeft op dinsdagavond 12 januari bekend gemaakt dat er definitief een streep gaat door de zaalcompetitie 2020/2021. Uiteraard was dat ook wel de verwachting, maar volgens de eigen opgestelde routekaart had het KNKV er nog voor kunnen kiezen om een verkorte competitie te spelen. Uiteraard alleen als het betreft de corona cijfers de goede kant op ging en dat is nog niet het geval. Voorlopig (t/m in ieder geval 5 februari) blijven de jeugdteams dus buiten trainen en hopen we tot die tijd op betere tijden.

Hieronder het bericht van het KNKV:

In alle klassen onder de Korfbal League (en Reserve Korfbal League) zal dit seizoen geen zaalcompetitie plaatsvinden. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond, waarin duidelijk werd dat de huidige lockdown wordt verlengd.

Door dit besluit is een verantwoorde start van de zaalcompetitie op 6 februari – het laatst mogelijke moment in de eind oktober door het KNKV opgestelde routekaart – helaas niet meer mogelijk.

Het niet doorgaan van de zaalcompetitie in alle klassen onder de Korfbal League – die als topcompetitie een uitzonderingspositie heeft gekregen en dus wel mag starten – heeft gevolgen voor alle korfbalverenigingen. Meer informatie over onder andere de veldcompetitie en financiële afdrachten volgt de komende dagen via KNKV.nl en bijbehorende social mediakanalen.