Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Kampioenskansen voor KVA F1, D3, D2, D1, C3, B1, S6, S4 en S3

Kampioenskansen voor KVA F1, D3, D2, D1, C3, B1, S6, S4 en S3

Dankzij de vernieuwde opzet van de veldcompetitie (6 wedstrijden in poules van 4) kunnen er een heleboel teams al voor het zaalseizoen kampioen worden. Voor de wedstrijdsportteams houdt dit in dat zij na het zaalseizoen één niveautje hoger mogen acteren in het voorjaar.

We beginnen met onze jongste talenten, namelijk die van KVA F1. Wat maken zij een mooi veldseizoen door. Alle vier de wedstrijden werden tot nu toe gewonnen al was 7-9 overwinning van afgelopen zaterdag op Synergo er eentje waarvoor hard gestreden moest worden. Aanstaande zaterdag speelt de F1 al om 09.00 uur thuis tegen De Vinken F1 uit Vinkeveen en bij een overwinning is KVA F1 kampioen!

Al onze D-teams presteren dit veldseizoen hartstikke goed. KVA D3 verloor weliswaar de laatste wedstrijd met 3-1 van Haarlem D2 maar in de wedstrijden daarvoor kwam de ploeg gelukkig wel wat makkelijker tot scoren. Met drie overwinningen op zak kan dit team zaterdagmiddag ook het kampioenschap binnenhalen. Dan moet er gewonnen worden van Aurora D2 en moet concurrent Sporting West D1 punten laten liggen. Anders zijn er een weekje later ook nog kansen!

KVA D2 is misschien wel het best verdedigend team van onze club. In vier wedstrijden kregen deze toppers slechts vijf tegendoelpunten te verwerken. Tja, met zulke statistieken sta je al gauw bovenaan, al moet je de doelpunten zelf wel kunnen maken uiteraard. Dit weekend speelt de D2 om 09.55 uur op bezoek bij DKV Victoria D1 in Diemen. Eerder dit seizoen werd daar al met 5-1 van gewonnen. Zet ‘m op!

Ook KVA D1 heeft kampioenskansen. Dit team is samen met ROHDA D1 in een felle strijd verwikkeld om de eerste plaats maar KVA D1 is het enige team dat nog geen verliespunten heeft. Zaterdag krijgt dit team Blauw Wit D1 op bezoek  en daar won het eerder al met 1-9 van. Wanneer ROHDA D1 dit weekend ook wint zal het kampioenschap op de laatste speeldag op 14 oktober in Amsterdam-West worden beslist.

Eén leeftijdscategorie hoger doet KVA C3 het fantastisch! Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen waaronder de altijd spannende derby tegen Oranje Nassau C1. De enige concurrent voor de titel is nu nog Sporting Badhoevedorp C1 en laat dat nou uitgerekend de tegenstander zijn van dit speelweekend. Om 12.45 uur wordt er gespeeld in Amstelveen en gezien de eerdere 2-3 overwinning belooft dit ook weer een kraker van een wedstrijd te worden!

Vorig jaar was een groot deel van dit team nog KVA B2 maar dit jaar presteren deze spelers als KVA B1 uitzonderlijk goed. Oké, van Blauw Wit B1 werd verloren maar van OKV B1 (2x) en BEP B1 werd wél gewonnen. Met zes punten uit vier wedstrijden staat KVA B1 bovenaan maar BEP B1 en Blauw Wit B1 hijgen in de nek met ieder vijf punten. Tegen beide teams moet nog worden gespeeld en eigenlijk ook gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. Heel veel succes!

Het sterrenensemble van KVA 6 is ook lekker op weg dit veldseizoen. Drie van de vier wedstrijden werden gewonnen en daarmee staat men bovenaan in de poule. Alleen op bezoek bij Sporting Badhoevedorp 3 werd er jammerlijk verloren. Tijd voor revanche dus en dat kan dit weekend al wanneer men om 14.00 uur thuis speelt tegen deze ploeg.

KVA 4 kende begin september een mindere start van het seizoen door te verliezen op bezoek bij Pernix. Daarna won het vervolgens wél drie keer op rij en daarom staat dit team nu bovenaan in de Reserve Tweede Klasse. Dit speelweekend gaat men op bezoek bij SDO 3 uit Kamerik en door zelf te winnen en een gunstig resultaat in de wedstrijd tussen Pernix 3 en HKV/Ons Eibernest 3 kan KVA 4 wellicht zomaar al de champagne ontkurken. Eerst zelf maar eens winnen!

Als laatste moeten we het over KVA 3 hebben. Dit jonge en getalenteerde team speelt in de Reserve Eerste Klasse en kent daar grote tegenstand van KZ/Keukensale.com 5. Samen maken zij uit wie er met de titel vandoor gaat en omdat de ploeg uit Koog Zaandijk de eerste wedstrijd met 20-21 won hebben zij de beste papieren. Tijd voor revanche dit weekend want anders is de concurrent niet meer in te halen.