Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingezonden wedstrijdverslagen: speelronde 3

Ingezonden wedstrijdverslagen: speelronde 3

Ook dit seizoen gaan we het weer proberen: het publiceren van zelf ingestuurde wedstrijdverslagen voor op de KVA website. KVA B1 trapt dit seizoen af met een wedstrijdverslag van hun gewonnen wedstrijd tegen Purmer B1. Wil je zelf ook een wedstrijdverslag insturen? Doe dit dan naar jsdehaas@live.nl

 

Na een benauwde zege op ‘de Purmer’ volgde dit weekend onze tweede wedstrijd tegen HBC. Van deze tegenstander wisten wij dat zij de eerste twee wedstrijden hadden gewonnen, waaronder een ruime overwinning op ‘de Purmer’. Het mocht duidelijk zijn, dat wij beter moesten spelen dan in onze eerste wedstrijd om kans te maken op een goed resultaat. Gelukkig had het team zelf dinsdag al aangegeven niet tevreden te zijn en beter te kunnen. Dus is het tijd om dat op het veld te laten zien.

 

Omdat ook HBC beseft dat het hier om een clash gaat tussen twee ongeslagen ploegen wordt de wedstrijd op het hoofdveld gespeeld. Aangezien Sena ziek is wordt Nienke meteen vanuit de C1 door haar moeder vervoerd naar de wedstrijd van de B1, tezamen met Ole. Gelukkig komen zij precies op tijd aan bij HBC, zodat wij meteen kunnen beginnen.

 

Het is duidelijk dat HBC veelvuldig voor de doorloopbal gaat, waar de B1 meer variatie zoekt tussen het schot en de doorloopbal. Toch is het HBC dat op voorsprong komt, maar een tegentreffer laat niet lang op zich wachten. Met een prachtige one-hander tekent Julia zelfs voor de 1-2, maar wat later moeten wij toch de 2-2 incasseren. Maar verdedigend gaat het steeds beter en hebben wij steeds meer grip op de aanvallen van HBC en zorgen aanvallend doorlopend voor gevaar. Zo komen er voor rust nog twee treffers bij voor KVA. De eerste helft is naar mijn gevoel erg snel afgelopen, wat betekent dat het een spannend schouwspel was.

 

In de rust benadruk ik scherp te blijven, omdat HBC het af zal straffen, als zij meer ruimte krijgen. Helaas loopt het in het begin van de tweede helft in aanvallende zin niet lekker en leveren wij de bal regelmatig snel in, zodat er weinig tot geen kansen ontstaan voor KVA.

 

Verdedigend gaat het wel goed, maar kan de 3-4 niet worden voorkomen. Dan moet Leon door een blessure worden gewisseld. Hij kan terugkijken op een goede wedstrijd, heeft zich leeg gespeeld en is langer doorgegaan dan gepland. Zijn tegenstander heeft ook al veel energie in de wedstrijd gegooid en moet het nu opnemen tegen onze energieke Ole. Ik weet niet wat het geheim van Ole is. Maar volgens mij heeft hij net een hele tree redbull achterover gegooid of een flinke lading pillen naar binnen gewerkt. Maar hij is doorlopend in beweging en is zodoende een ware plaaggeest voor zijn tegenstander. Ook Nienke raakt steeds beter in haar element. In de eerste helft speelde zij al goed, maar in de tweede helft gooit zij alle schroom van zich af en ziet haar dame vaker haar achterkant dan haar voorkant.

 

Maar ook de rest van het team speelt goed. Men speelt echt voor elkaar als team, snijdt in en met de ijzersterke Renzo (de Onana van KVA) in de rebound kunnen wij ook een aanval opnieuw opzetten. Ook de rebound uit beweging gaat beter dan vorige week. Na de 3-4 lijkt het nog spannend te worden, maar KVA maakt alsnog de 3-5 en 3-6, waarbij het slotakkoord is voor Nienke. Het was een wedstrijd, waarin iedereen zo goed mogelijk zijn/haar taken probeerde uit te voeren, wat een mooie overwinning opleverde voor KVA, dat nu de koploper is met nog wel een in te halen wedstrijd.

 

Omdat de B1 graag van een bredere selectie gebruik wil maken is aan Nienke en Ole een eenjarig contract voorgelegd, wat het huidige contract van de C1 op ieder gebied overklast. Volgende week treedt de B1 reeds om half tien aan tegen ZKC ’31. Mocht u derhalve uw dag goed willen beginnen, dan raad ik u ten zeerste aan om op dit tijdstip in Zaandam aanwezig te zijn.Rest mij Jessy te vragen zijn weinig complimenteuze moeder zaterdag thuis te laten: “Kasper, je hebt een lekker kontje…maar als je met die dikke reet voor me staat zie ik de hele korf niet meer.” En dan mensen maar denken dat de kinderen een probleem vormen.

 

Tot zaterdag.