Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingezonden: KVA B2 pakt knap gelijkspel tegen AW.DTV B1

Ingezonden: KVA B2 pakt knap gelijkspel tegen AW.DTV B1

Op een zonnige zaterdagochtend speelde de B2 van KVA tegen het Amsterdamse AW.DTV B1. Nadat de speelronde ervoor verloren werd, heeft de Amstelveense ploeg een knap gelijkspel uit de wedstrijd weten te halen.

Door: Arie van den Adel

We gaan even terug naar vorige zaterdag 17 september toen was de wedstrijd AW.DTV B1 – KVA B2 , de scheidsrechter had voor het begin van de wedstrijd gefloten maar dat gold alleen voor AW  want voordat KVA het wist stond het 6 – 0 . Toen deze stand op het bord stond werd KVA B2 wakker en gingen we wat beter spelen . De rust stand ben ik vergeten , maar ik weet wel dat Siemko een donderspeech heeft gehouden met opdracht om met de intentie van de laatste 10 minuten van de 1e helft te gaan spelen.

De donderspeech had goed geholpen, want er werd beter gespeeld en veel duels werden gewonnen. AW had denk ik hun schot achter gelaten in de kleedkamer, want KVA kwam goed terug tot 1 doelpunt verschil. Helaas konden we niet doordrukken en vergrootte AW alsnog de stand naar 11 – 8 wat ook de eindstand was.

Dan gaan we nu naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag , wederom stond de wedstrijd tegen AW op het programma om  10.30 uur op ons eigen terrein. In de bespreking hadden Siemko , Mitchell  en ik  even gevraagd of iedereen wakker was. Wakker was KVA zeker. Aanvallend werd er redelijk tot goed gespeeld zoals we vrijdag hadden getraind en zoals we eigenlijk willen gaan spelen. Verdedigend hadden we in de bespreking iets afgesproken om zo de aanval van AW te ontregelen en dat gebeurde naar behoren en dat was te zien, want AW maakte daardoor plaatsfouten en konden  ze niet zo spelen als ze wilde.

Tijdens de rust werd er door de coaches juist benadrukt wat er wel goed ging en hoe goed ze het deden in vergelijking met vorige week. De leerpunten zijn ook verteld en zo kon er met een goed gevoel de tweede helft worden gestart.

In de 2e helft zouden er niet zo veel doelpunten vallen als in de 1e helft. Nu blijft alleen nog de vraag wat zal de eindstand worden. In de 1e helft was het KVA die de score opende in de 2e helft was het AW 7 – 7.  Na een lange periode waar de bal steeds heen en weer ging en er niet scoorde werd , was daar dan toch de 7 – 8 voor AW , maar deze stand was van korte duur , want daar was de 8 – 8. Ongeveer 2 minuten na de 8 – 8 kreeg KVA een strafworp die in 2e instantie gemist werd. Misschien een klein foutje van de goed fluitende  scheidsrechter van KVA. AW.DTV putte hier kracht uit en zij maakte gelijk het verschil van 2 doelpunten naar 8 – 10 . Als u het begin van dit verslag van deze wedstrijd hebt gelezen dan las u dat AW zich goed terug knokte van 2 doelpunten achterstand, de B2 wilde AW laten zien dat wat zij kunnen dat wij dat ook kunnen en zo gebeurde het dat KVA de achterstand van 2 doelpunten te niet deed

Het werden nog wat spannende minuten gelukkig scoorde AW niet meer en helaas scoorde KVA ook niet  meer waardoor de eindstand van 10 – 10 op het scorebord kwam.

B2 gefeliciteerd met deze mooie uitslag!

KVA B2 speelt hun volgende wedstrijd thuis tegen VZOD op zaterdag 1 oktober om 13.15 uur.