Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingezonden: KVA B2 krijgt loon na hard werken

Ingezonden: KVA B2 krijgt loon na hard werken

Zaterdag 10 december stond de wedstrijd KVA B2 – Unitas/perspectief B2 op het programma. Onze B2 heeft deze zaalcompetitie nog maar twee punten behaald en wil daar graag nog wat punten aan toevoegen. Na een stevige verliespartij tegen AW DTV B1 vorige week waren de coaches Siemko en Arie helemaal niet blij en afgelopen week werd er dan ook stevig getraind.

Door: Marion van Ladesteijn

Unitas kwam beter uit de startblokken dan KVA, want het eerste doelpunt was een afstandsschot van de tegenstander. Gelukkig maakte Thymo al snel de gelijkmaker door een mooie bal van achter de korf. Unitas kwam weer op voorsprong, maar met een afstandsschot scoorde Patrick de gelijkmaker. Het was nu 2-2 en met een korte kans van Thymo kwam de B2 voor het eerst op voorsprong.

Lang mocht deze pret niet duren want Unitas scoorde drie maal op rij en de B2 keek tegen een achterstand van 3-5 aan. Toch lieten de spelers hun koppies niet hangen en ze bleven doorknokken. Met een doorloopbal maakte Yoni de aansluiting weer. Unitas scoorde voor de rust nog twee maal, maar de laatste vier doelpunten voor rust waren voor onze B2. Allemaal afstandsschoten van respectievelijk Patrick, Yoni, Dico en Julia en met een krappe 8-7 voorsprong, klonk het rustsignaal.

Waar de B2 normaal gesproken een dip heeft gedurende de wedstrijd, bleef dat vandaag gelukkig uit. De eerste twee doelpunten na rust waren weliswaar voor Unitas, waardoor de B2 weer even tegen een achterstand van 8-9 aankeek, maar dat waren ook gelijk de laatste doelpunten van de tegenstander. KVA heeft de wedstrijd fel en beheerst uitgespeeld. De verdediging stond als een huis en aanvallend werd er nog flink gescoord.

Eerst scoorde Yoni uit een vrije bal, daarna maakte Julia een mooi doelpunt van achter de korf en kort voor het eind breidde Patrick de voorsprong uit met een goed gemikt afstandsschot. Helaas moest Patrick kort voor tijd met een blessure het veld verlaten, gelukkig stond Trojan langs de kant al klaar voor zijn eigen wedstrijd en kon hij snel invallen. De wedstrijd was echter al gespeeld en KVA B2 mag trots zijn op het behaalde eindresultaat, 11-9 winst. De weg naar boven is in gezet. De coaches waren in elk geval heel tevreden en het publiek had een erg leuke wedstrijd voorgeschoteld gekregen.