Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingezonden: KVA B2 boekt progressie en pakt eerste punten

Ingezonden: KVA B2 boekt progressie en pakt eerste punten

KVA B2 boekt progressie per wedstrijd. Na een prima veldseizoen, werd er vol concentratie begonnen aan de zaalcompetitie. De ploeg van Siemko Sok en Arie van den Adel zit in een zware poule en weten zich prima staande te houden. Zaterdag 26 november werd dan ook de eerste verdiende punten gepakt tegen Wit-Blauw, nadat er tegen Groen Geel nog verloren werd. Hieronder een verslag van beide wedstrijden.

Door: Allard Oud en Marion van Ladesteijn

Zaterdag 19 november stond de tweede zaalwedstrijd van de B2 op het programma. Onze B2 is gemiddeld wel het oudste team uit de poule, maar vermoedelijk ook het kleinste. Vorige week waren de tegenstanders van de Meeuwen reuzen vergeleken met onze aspiranten, gelukkig waren de spelers van Groen Geel B2 een beter maatje. Toch bleek dat geen garantie voor een betere wedstrijd. Al snel kwam de B2 op een achterstand uit een vrije bal. Dico bracht kort daarna met een afstandsschot de stand gelijk op 1-1. Heel even mocht KVA genieten van een voorsprong, nadat Patrick de 2-1 scoorde uit een doorloopbal, maar daarna had onze B2 niet zoveel meer in te brengen. Groen Geel liep uit tot 2-4, waarbij Julia voor rust nog kans zag de aansluitende treffer te scoren vanuit een vrije bal, waardoor met de kleine achterstand van 3-4 de kleedkamers opgezocht konden worden.

Na rust werd het spel van de B2 helaas niet beter. Groen Geel daarentegen ging net zo goed verder als voor de rust en ze bouwden hun voorsprong al snel uit tot 3-9. Hierna kreeg Yoni een strafworp mee, die in eerst instantie mis ging, maar opnieuw genomen mocht worden en die gooide Yoni toen wel raak. De stand was nu 4-9 en dat smaakte blijkbaar naar meer, want direct daarna scoorde Yoni nog eens, dit keer uit een afstandsschot. Na het tiende doelpunt van Groen Geel kreeg Julia een strafworp mee, die Patrick er kalm in gooide en de stand was 6-10. Vanaf dit moment kwam KVA er helemaal niet meer aan te pas. Groen Geel wist echter nog wel 3 keer de korf te vinden en met een eindstand van 6-13 en twee teleurgestelde coaches eindigde deze wedstrijd.

Op zaterdag 26 november 2016 speelde KVA B2 zijn derde wedstrijd in de zaal tegen Wit Blauw uit Kampen. De eerste twee werden helaas niet gewonnen, maar voor deze wedstrijd hadden we een grote kans om te winnen. Helaas was de tegenpartij  niet compleet zodat het niet een echte krachtmeting zou worden. KVA B2 startte met Dico, Rose, Thymo en Yoni in de aanval en Julia, Lennart, Patrick en Yente in de verdediging.

Wit Blauw beschikte over een heer minder waardoor één heer tegen Patrick en Lennart kwam te staan. Afgesproken was dat Patrick de eerste helft en Lennart de tweede helft niet mocht scoren. Deze heer had een bijzonder zware wedstrijd omdat hij nauwelijks aan te spelen was. De scores werden geopend door alle vier dames zodat KVA B2 met 4-0 voor kwam. Daarna werd er in de eerste helft nog 4x gescoord waarmee de ruststand op 8-0 kwam te staan.

De tweede helft zou soortgelijk verlopen, met dat verschil dat er in deze helft 10x gescoord zou worden. Gelukkig voor de tegenstander en ongelukkig voor KVA B2 was dat in deze helft ook Wit Blauw scoorde waardoor het rendement eveneens op 8 doelpunten kwam, waarvan één geslaagde (BW) bal. Samengevat een wedstrijd waarin alle spelers hun doelpunten hebben gepakt, waarmee de doelstelling van Siemko om een compleet team te realiseren, waarbij elke speler zijn bijdrage levert is gehaald. Eindstand was 18-2 voor KVA B2. Maar het was wel jammer dat ze niet tegen een compleet team van Wit Blauw konden spelen.