Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingezonden: KVA B1 boekt vooruitgang

Ingezonden: KVA B1 boekt vooruitgang

Vanaf deze zaalcompetitie komt KVA B1 uit in de hoofdklasse. Na op het veld in de eerste klasse alle tegenstanders van het veld geveegd te hebben met grote overwinningen, was de B1 ook wel aan een nieuwe uitdaging toe. Maar de stap tussen eerste klasse en hoofdklasse blijkt wel groot te zijn…

Door: Marion van Ladesteijn

De eerste oefenwedstrijd in de zaal ging nog erg moeizaam. Het was de eerste wedstrijd met schotklok, waar het team duidelijk even aan moest wennen. De spelers waren in deze wedstrijd niet zozeer tegen hun tegenstanders van Top/Quoratio aan het spelen, maar vooral tegen hun eigen zenuwen. De mooie combinaties die onze aspiranten op het veld lieten zien, waren even helemaal verdwenen. De wedstrijd werd met een groot verschil verloren, maar de aspiranten waren een belangrijke ervaring rijker.

De eerste competitiewedstrijd in de zaal was op 12 november tegen DVO in Bennekom. Ook bij deze wedstrijd speelden de zenuwen een belangrijke rol en DVO was zeker nog een maatje te groot, maar er was duidelijk vooruitgang te zien in het spel van onze B1. Het lukte niet goed om de gecreëerde kansen af te maken en ook het verdedigen was nog niet degelijk genoeg, waardoor de overwinning met 25 tegen 13 naar DVO ging.

Op zaterdag 19 november moest de B1 thuis aantreden tegen ZKV. Een gevreesde tegenstander, want in de hoofdklasse op het veld staat deze ploeg bovenaan. ZKV kwam al vrij snel op een 0-3 voorsprong, maar toen kreeg onze spelers hun zenuwen wat beter onder controle. KVA zag zelfs kans zich terug te vechten tot een 4-4 gelijke stand. Dat gaf de ploeg meer zelfvertrouwen, waardoor ze wat vrijer gingen spelen. Met een aantal mooi uitgespeelde kansen bleef de ploeg best aardig bij de tegenstander tot een stand van 7-8. Daarna was het vooral ZKV die trefzeker was. De ruststand was 7-11 en eigenlijk beter dan verwacht dus dat gaf moed. Na de rust liep ZKV snel verder uit, waarbij zij vooral scoorden uit afstandsschoten en KVA zette daar zo nu en dan doelpunten uit korte kansen en mooie acties tegenover. Bij een stand van 12-24 zakte ZKV wat in en begon KVA het gat langzaamaan te dichten. Nu wilden de gecreëerde kansen er opeens wel in. In het laatste deel van de wedstrijd scoorde ZKV nog maar één keer, terwijl KVA er nog 6 door het mandje wist te krijgen, waardoor er een stand van 18-25 op het scorebord prijkte bij het eindsignaal.

Ondanks dat de punten met ZKV mee naar huis gingen, kan de B1 terug kijken op een prima wedstrijd. Er zit duidelijk vooruitgang in het spel en de zenuwen spelen een steeds kleinere rol. Als het team zo hard blijft trainen, zich zo vol blijft inzetten en meer vertrouwen krijgt, kan het niet lang meer duren voor de eerste punten behaald worden.