Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ingezonden: Wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd van KVA A1

Ingezonden: Wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd van KVA A1

Toch nog even een nabeschouwing? Ik wilde het eigenlijk niet doen, maar Toos dacht daar anders over. “Leuk dat je nog een stukje gaat schrijven over de A1 Kasper”, klinkt het vriendelijk doch resoluut, terwijl Frank en hun hond me schuimbekkend in de gaten houden. En eigenlijk is het natuurlijk wel logisch om nog even kort terug te kijken op dit prachtige veldseizoen.

Door: Kasper Koster

De eerste seizoenshelft op het veld ging behoorlijk voorspoedig. De meeste tegenstanders gingen met een ruime nederlaag van het veld af. Er moest voornamelijk flink aan de bak tegen OKV en uiteraard ZKC, die het KVA het hele seizoen flink moeilijk heeft gemaakt, in de zaal zelfs te moeilijk. Maar hier bood een wildcard uitkomst, zodat de A1 ook in de zaal volgend seizoen zich een treetje hoger mag presenteren.

De tweede seizoenshelft begon op het veld niet echt geweldig. Er werd al snel een punt verloren tegen een 7-mansformatie en er werd door de supporters gevreesd voor het verdere verloop van de competitie. Maar de ploeg herpakt zich vervolgens onder de positieve begeleiding van de coaches. Er wordt niks meer cadeau gedaan en KVA wint de rest van de wedstrijden tot op de één na laatste speeldag. Hierin volgt de allesbepalende wedstrijd tegen ZKC, dat alleen maar gewonnen heeft, behalve in de clash tegen KVA de punten heeft moeten inleveren.

KVA lijkt lang aan het langste eind te trekken, maar moet in een zinderende slotfase één punt aan ZKC laten, zodat het kampioenschap moet worden binnen gehaald tegen OKV, de ploeg waar onze A1 het op het veld al zwaar tegen had en in de zaal zelfs van verloor.

En nu moet het ook nog eens gebeuren zonder Gianna en Esmee. Gelukkig is een flinke schare KVA-supporters afgereisd naar Oostzaan om te zorgen voor de nodige steun. Al snel blijkt dat de aanvallen van KVA beter en gevaarlijker zijn. De aanvallen van OKV worden snel onschadelijk gemaakt en lijkt het wachten op de eerste treffer van KVA. Dit gebeurt dan ook uit een stip, waarna snel de 0-2 volgt. In het begin kan OKV nog enigszins bijblijven o.a. door 2 stippen. Maar het is toch al snel duidelijk dat KVA veruit de betere ploeg is.

Één van de hoogtepunten is de fraaie treffer van Ilse met een omdraaibal, waar de aanval juist leek te stranden. Ilse zet zelf de aanval op en verrast haar dame door de genoemde omdraaibal. Verder worden een stevig blok van Melissa en de blijkbaar andere regels in Oostzaan hartstochtelijk door de KVA-aanhang begroet. Andere regels in Oostzaan? Misschien toch een korte uitleg.

Na een schot van Theo stapt Lieke naar voren om de terugstuiterende bal op te vangen en de uitstappende Linda te bedienen. Zij maakt de bal moeiteloos af maar er wordt wild door de OKV-aanhang geroepen dat het om snijden zou gaan. De herhaling wordt uiteraard op het scorebord getoond en ik weet niet of de OKV-supporters gelijk hadden. Ik weet wel dat deze regel in Amstelveen anders is.

Helaas is het in de eerste helft schrikken als Linda door haar enkel gaat. Bart komt kijken en het ziet er niet goed uit. “Wil je wisselen Lin” vraagt Bart. “Ik wil geen risico’s met je nemen”. “Luister Mosterd (ja Toos, dat schrijf je anders), je zal mijn enkel er af moeten zagen, wil ik er mee op houden. Terwijl Linda haar wedstrijd vervolgt gaat Bart snel op zoek naar een zaag.

Linda stapt het veld toch maar uit als het duidelijk is dat KVA kampioen zal worden. Ze heeft wederom een uitstekende bijdrage geleverd en was veelvuldig verantwoordelijk voor het in stand houden van de aanval. Kim neemt het nu over.

De ruststand wordt vastgesteld op 3-11 en de bloemen kunnen alvast uit de auto worden gehaald. De vrolijke gezichten van de aanwezige spelers van ZKC zijn inmiddels wat somberder geworden. De tweede helft wordt er vrolijk verder gegaan met scoren en loopt de score flink op. Lieke wordt nog gewisseld voor Yara en Theo krijgt in zijn afscheidswedstrijd nog een publiekswissel (Sander). Uiteindelijk wordt de einduitslag 7-21. OKV scoorde 5 keer uit een stip en werd verder dus aanvallend goed aan banden gelegd. Verder scoorde iedereen vrolijk mee, waar de kracht van KVA dan ook meteen uit blijkt.

Onze A1 heeft een fantastische prestatie geleverd. Ze hebben op het veld geen enkele wedstrijd verloren en zich op een kritiek moment fantastisch herpakt.

Hierbij valt een enorm compliment te maken aan de coaches Bart en Anneke, die steeds in de ploeg zijn blijven geloven en door middel van positieve coaching de neerwaartse spiraal hebben doen keren. Ze zijn altijd dichtbij de groep blijven staan, hebben de teugels laten vieren waar het kon en ze weer aangehaald op de cruciale momenten. Zij zijn enorm belangrijk geweest voor onze A1. En natuurlijk wil ik Willem niet vergeten, die mede bepalend was voor het neerzetten van een solide basis voor de rest van het seizoen.

Als laatste nog een bedankje aan onze supporters, die ons in de twee wedstrijden tegen ZKC en de laatste tegen OKV massaal hebben aangemoedigd. Het was een prachtig seizoen, wat er in heeft geresulteerd dat de A1 volgend seizoen zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse uit kan komen.